cover image
Egyéb

Jobb volt az Eger, de még csak most jön a java

2017. április 2. 18:13

A szezonban a negyedik Eger–Szolnok csata volt a szombati középszakaszbeli mérkőzés, és az egriek először győzték le nagy riválisukat a 2016–2017-es idényben, egyúttal jelezve, hogy igényt tartanak a bajnoki aranyra.

„Mivel háromszor kikaptunk a Szolnoktól, mindenképpen nyernünk kellett ahhoz, hogy elhiggyük, igényt tartunk az aranyra. Az előző szezonban nem sikerült, most ismét ez lesz a cél, és így van ennek realitása” – mondta Dabrowski Norbert, az Eger edzője, miután csapata 8–5-re legyőzte a Szolnokot a középszakasz záró fordulójában, s ezzel a felsőház élén végzett.

A végig kiélezett, nagy küzdelmet hozó rangadón az döntött, hogy az Eger az elejétől fogva jobban akarta a győzelmet, a Szolnok is igyekezett, a házigazda azonban rendkívül határozottan jelezte, hogy ezúttal nem esik bele abba a hibába, hogy a kezdésnél elengedik ellenfelét. Sokkal inkább kézben tartja a meccset, s ennek is köszönhette diadalát az Eger.

„Nagyon örülök a sikernek, magas hőfokon tudtunk elkezdeni a mérkőzést, jól összeállt a védekezésünk, hátul végig magabiztosak voltunk, ennek köszönhető a győzelmünk” – mondta Angyal Dániel, az egriek bekkje.

A védekezéssel párhuzamosan pedig Branszilav Mitrovics teljesítményét is érdemes kiemelni, 11 védést mutatott be, a szolnoki próbálkozások 69 százalékát hatástalanította. A kapus a saját remeklése helyett azt hangsúlyozta, ez volt a legjobb mérkőzésük, amióta Egerben játszik. Legalább kilencven százalékban megvalósították azt, amit Dabrowski Norbert edző kért tőlük, és Mitrovics szerint, ha a százra is képesek lesznek, akkor tudnak a legjobb csapatokkal ilyen meccseket játszani.

„Mindenki láthatta, hogy az Eger sokkal jobb volt nálunk, mi viszont nem koncentráltunk megfelelően, aminek talán a fáradtság az oka, ez azonban nem lehet kifogás – mondta Zsivko Gocics a Szolnok csapatkapitánya. – Nem tudtuk a saját játékunkat nyújtani, ami nagyban köszönhető az egri védekezésnek és Braniszlav Mitrovics védéseinek.”

Az Eger tehát bejelentkezett az aranyra, az viszont egyértelmű, hogy ha a döntőben is összetalálkoznak a felek, akkor a szombatinál is jobb teljesítményre lesz szükség. Hiszen a Szolnok ennél biztosan tud jobban játszani, amit már ebben a szezonban is többször megmutatott, és minden bizonnyal meg is mutat majd még.
 
Egymás ellen a 2016–2017-es szezonban
Magyar Kupa, döntő: Szolnok–Eger 10–4
Szuperkupa, döntő: Szolnok–Eger 14–9
Középszkasz, felsőház: Szolnok–Eger 11–7
Középszakasz, felsőház: Eger–Szolnok 8–5

Vízilabda hírek
szolnok eger kozepszakasz felsohaz