cover image
Egyéb

„Komoly hitet ad nekünk ez a győzelem!”

2017. április 2. 12:37

Petrovics Mátyás csapata, a BVSC kiegyenlítette az elődöntőben hátrányát a Dunaújváros ellen – a felek szerdán újra összecsapnak, hogy döntésre vigyék a dolgot. A lélektani fölény a zuglóiaknál. Nem csoda, hogy Mihók Attila amondó, játékosainak nem szabad sokáig rágódni a szombati történéseken.

Az utolsó percben két góllal, 11–9-re vezetett a Dunaújváros a Szőnyi úton – a BVSC azonban nem adta fel. Nem adta fel, és két pazar góllal (előbb a meglehetősen aktív, jól játszó Leimeter Dóra „feladását” húzta be fórban Takács Orsolya, majd a legvégén Farkas Kata használta ki, hogy pillanatra egyedül hagyták, s ejtett a hosszúba) egyenlített, majd lélektani fölényét kihasználva az ötméteres párbajban jobbnak bizonyult.

„Gyakorlatilag mindig hasonlóan alakulnak a Dunaújváros elleni mérkőzéseink – fogalmazott az eseménydús szombat női elődöntőjének sajtótájékoztatóján Petrovics Mátyás, a zuglóiak szakvezetője. – Az első félidőben sok gól esett, százszázalékosan teljesítettünk, a második játékrész pedig arról szól, hogy kinek marad oxigénje. Próbáltuk kiküszöbölni a hibákat és ezúttal megvoltak azok a pluszteljesítmények, amelyek korábban várattak magukra. Remélem, komoly hitet ad nekünk ez a győzelem, több mint egy éve nem tudtuk legyőzni itthon az Újvárost, még, ha most ötméteresekkel is nyertünk. Most én szeretnék hivatkozni a BVSC férficsapatát irányító Szűcs Leventére, aki legutóbb engem idézett: ezúttal mi ütjük addig a vasat, amíg még meleg.”

A szakvezető jól meccselt: kérdésesnek tűnt, 53 másodperccel a vége előtt nem kért-e korán időt, hiszen egyrészt a kiállítás után csapata azonnal felállt a fórhoz, másrészt a levegőben lógott, hogy a végén szükséges lesz egy „time out”-ra. Viszont minden számítása bejött, csapata maximálisan megoldotta, amit kért, így lett a vezetőedző számára is maximálisan kerek a forgatókönyv.

Kollégája, Mihók Attila keserűen konstatálta a fejleményeket, ugyanakkor úgy engedte el az uszodából játékosait, hogy ne rágódjanak a történteken, mert nem szabad így nekimenni a mindent eldöntő csatának. „Az történt, amire számítottunk, tudtuk, hogy a BVSC nagyon készül az egyenlítésre. Sokáig úgy alakult a találkozó, ahogy szerettük volna, a végjátékban két góllal vezettünk, de most nem tudtuk megtartani ezt az előnyt, ellentétben az első mérkőzéssel” – értékelte az összecsapást. Balkezes válogatottja, a mérkőzésen elöl és hátul is kiemelkedően játszó Horváth Brigitta keserédes mosollyal fogadta a gratulációkat, mint hangoztatta, "Fájó ez a vereség, de otthon lehetőség van a javításra, és javít is majd a csapat!"

A felek Dunaújvárosban szerdán 19 órától játsszák az elődöntő harmadik mérkőzését, amelyen eldől, melyik csapat vívhatja a finálét a Szegedet két meccsen is legyőző UVSE-vel.

Emlékeztető
BVSC-Zugló-Diapolo–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics 11–11 (2–3, 5–4, 2–2, 2–2) – ötméteresekkel 4–3
Gólszerzők:
Kisteleki D. 3, Máté 2, Leimeter 2, Farkas K. 2, Varga V., Takács O., ill. Horváth B. 4, Vályi V. 2, Ziegler, Somhegyi, McHunu, Garda, Szilágyi
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1


Vízilabda hírek
női bajnokság
elődöntő
BVSC
dunaújváros