Tóth Lászlónak tetszett az OSC akarása

2017. április 01. 21:46

Az új vezetőedző győzelemmel kezdett a kispadon: csapata az Euro Kupa-döntőre készülő Ferencváros nagy csatában 11–10-re győzte le.

Fotó: Orlóczi Zsuzsanna/fradi.hu

Megbízott edzőként már vezette a Ferencváros ellen győzelemre az OSC-t Tóth László – most megtette hivatalos vezetőedzőként is. A lemondó Vincze Balázs helyére kinevezetett szakvezető már a meccs előtt arról beszélt, hogy ugyan a pontok szempontjából valóban nincs tétje a partinak, de szerinte csapata szempontjából igen is, hatalmas a tét, hiszen „Nem mindegy, hogy tovább mélyítjük az árkot, vagy elkezdjük betemetni.”

Nos, a szerdai, Euro Kupa-döntő második meccsére készülő vendégek ellen valódi presztízsmeccsé kerekedett a találkozó, amelyen az eltiltott Szlobodan Nikics, Drasko Brguljan kettőst nélkülöző hazaiak 3–1-es előnyt tudtak kicsikarni. A Fradi aztán a második negyedre Tóth Márton vezérletével fordított, majd Zalánki Gergő egyenlítése után Jansik Szilárd akciógóljával újra előbbre járt. Ezt követően Salamon Ferenc és Lukas Seman villant egyet, avagy meglehetősen fordulatos volt a csata. A harmadik negyed végére sikerült aztán az OSC-nek Bátori Bence góljával meglépnie kettővel (10–8), ám három másodperccel a dudaszó előtt Tóth Márton ötöst harcolt ki, amit Marko Csuk értékesített. Sőt a szerb pólós a negyedik menet elején akcióból is eredményes volt, így 10–10 állt a táblán. Itt is, ott is volt lehetőség a gólra, ám a nagy csatában érintetlenek maradtak a kapuk, egészen addig, amíg Kovács Gábor labdaszerzése után 31 másodperccel a vége előtt Juhász Zsolt szerzett megúszásból gólt. A maradék idő nem volt elég a Fradinak (Hegedűs Gábor blokkolt egyet), így az OSC szerezte meg a három pontot.

Tóth László, az OSC vezetőedzője: – Bár mindenki azt mondta, ennek a találkozónak nincs tétje, számunkra mégis volt, mert kíváncsi voltam a csapatom hozzáállására. Bár igen fárasztó mérkőzésen vagyunk túl, de fontos volt, hogy láttam a srácok arckifejezésén az iszonyatos akarást.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: – Annak ellenére, hogy csak presztízsértéke volt a mérkőzésnek, jó meccset játszottunk. Sajnos, bár benne volt a döntetlen, amit reálisabbnak láttam, elkövettünk két-három olyan hibát, amit ezen a szinten nem lehet, ez vezetett a vereségünkhöz.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó forduló)

A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS 11–10 (3–2, 3–4, 4–3, 1–1)
Gólszerzők:
Bátori 2, Zalánki 2, Juhász 2, Seman 2, Bundschuh, Salamon, Gór-Nagy, ill. Tóth M. 3, Nyéki2 , Marko Csuk 2, Dőry, Jansik Sz., Avramovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A felsőház további eredményei:
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC 12–12
VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 9–9
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–5 

A felsőház végeredménye:
1. Eger 61 pont
2. Szolnok 60
3. OSC 50
4. FTC 43
5. Miskolc 34
6. BVSC 33
7. Szeged 28
8. Vasas 26

Rájátszás. Elődöntő: Eger–FTC (4–1), Szolnok–OSC (3–3). Az 5–8. helyért: Miskolc–Vasas (3–3), BVSC–Szeged (6–0)
A párharcok az egyik fél hetedik pontjáig tartanakGangl Edina, női válogatott edzés - 2017.03.28., Fotók: Madar Dávid
Női válogatott edzés - 2017.03.24. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.12. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.11. - Fotók: Madar Dávid
HUN-MON edzés, Duna Aréna - 2017. 03.10. - Fotók: Madar Dávid
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok