cover image
Egyéb

Eger–Szolnok: az egri akarat diadala

2017. április 1. 21:32

Kőkemény csatában győzte le a ZF-Eger a Szolnoki Dózsa-Közgépet a középszakasz záró fordulójában, ezzel pedig a felsőház élén végzett Dabrwoski Norbert együttese.

Szűk egy hónapja 11–7-re kapott ki a Szolnok otthonában az Eger, elveszítve azzal a veretlenségét. Azon a találkozón, mint korábban oly sok Szolnok–Eger csatában a szolnokiak kezdtek jobban, és a korán megszerzett előnyt győzelmet is ért. Az Eger ugyan felzárkózott, de a végül pont annyi volt a különbség, mint amennyivel az elején elhúzott a bajnoki címvédő.

Nos, ezek után az egriek arra is kiemelt figyelmet fordítottak, hogy ne engedjék el a Dózsát a találkozó elején. Hárai Balázs már az első percben betalált, Braniszlav Mitrovics kétszer is fontos védést mutatott be emberhátrányban, és az Eger egy pillanatra sem bizonytalanodott el. Azt lehetett érezni, hogy a Szolnok szeretne nyerni, az Eger pedig akar.

És ez a mindenáron győzni akarás eredményre vezetett, hiszen a remek védekezés – utoljára az Olympiakosz tartotta öt gólon a Szolnokot – mellé jött az eredményes támadójáték, amikor nagyon kellet rendre érkezett egy-egy egri találat. Ráadásul a második negyed végén a Dózsa fordulhatott volna le, csakhogy a bírók kontrát ítéltek, a három az egy ellen fentmaradó egriek pedig Biros Barnabás góljára már 5–2-re vezettek.

A nagyszünetig megszerzett előny aztán elegendőnek is bizonyult a lefújásig, főleg mert a Szolnok hátránya nemhogy csökkent volna, inkább nőtt, az Eger Hárai Balázs révén 6–2-re, majd Lőrincz Bálint gólja után 8–4-re is vezetett. Utóbbi találatot követően ráadásul a játékvezetők kiállították Varga Dénest, így a vendégeknek az egyik legfontosabb emberük nélkül kellett megvívni a hátralevő öt percet.

Amelyben már csak annyi történt, hogy a Szolnok egyet faragott a hátrányból, de egy pillanatra sem fért kétség az Eger győzelméhez. A trónkövetelő a mostani szezonban negyedik próbálkozásra győzte le a Szolnokot, aminek köszönhetően megnyerte a középszakaszt, a Fradival elődöntőzhet, és bárkivel is találkozik a rájátszásban, mindig nála lesz a pályaelőny.

Dabrowski Norbert: „A túloldalon is jó játékosok és jó szakember van, az volt a siker kulcsa, hogy élesebbnek, harapósabbnak éreztem a csapatomat a mérkőzés elején. Nagyon jól védekeztünk, ami összefügg azzal, hogy Braniszlav Mitrovics is jól védett, a kettő sosem működik külön. Mivel háromszor kikaptunk a Szolnoktól, mindenképpen nyernünk kellett ahhoz, hogy elhiggyük, igényt tartunk az aranyra. Az előző szezonban nem sikerült, most ismét ez lesz a cél, és így van ennek realitása.”

Cseh Sándor: „Nem hiszem, hogy a szolnoki játékosok nem akarták volna a győzelmet, hogy nem tettek volna meg mindent ezért, ugyanakkor az első két negyedben érezhető volt, hogy az Eger jobban akarta ezt a győzelmet csütörtökön és pénteken, mi pedig most akartuk, szombaton 19 órától. Ez nagyon nagy különbség, ami döntőnek bizonyult, ebből tanulnunk kell. Kétség sem férhetett az Eger győzelméhez. Egy rangadón nagyon fontos a koncentráció, és ugyan kevés gólt lőttünk, de az elején még így is azokkal a gólokkal vezetett az Eger, amit mi odaajándékoztunk nekik. Ilyenkor kell még fegyelmezettebbnek lenni, nem elkezdeni csapkodni, a bíróval foglalkozni, meg egyénieskedni, amit majd megbeszélünk a csapattal.”

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 8. (utolsó) forduló
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–5 (2–1, 3–1, 1–1, 2–2)
Gólszerzők:
Hárai 2, Decker Á., Lőrincz, Biros B., Milos Csuk, Vapenszki, Csucskovics, ill. Prlainovics 2, Varga Dénes, Alekszics, Crousillat
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A felsőház további eredményei:
ContiTech-Szeged-Diapolo–PannErgy-MVLC 12–12
VasasPlaket–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 9–]
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS 11–10

A felsőház végeredménye:
1. Eger 61 pont
2. Szolnok 60
3. OSC 50
4. FTC 43
5. Miskolc 34
6. BVSC 33
7. Szeged 28
8. Vasas 26

Rájátszás. Elődöntő: Eger–FTC (4–1), Szolnok–OSC (3–3). Az 5–8. helyért: Miskolc–Vasas (3–3), BVSC–Szeged (6–0)
A párharcok az egyik fél hetedik pontjáig tartanak
Vízilabda hírek
kozepszakasz felsohaz eger szolnok