Egyéb

E.ON férfibajnokság: megvan a KSI első győzelme

2017. április 1. 13:34

A középszakasz utolsó fordulójában megszerezte szezonbeli első sikerét a KSI SE, amely idegenben győzte le a Tatabányát.

A helyezést illetően már egyik csapat számára sem volt tétje a Tatabánya–KSI mérkőzésnek, de azért egyértelmű volt, hogy a jobb erőkből álló házigazda a találkozó esélyese.

Ehhez képest Berki Richárd góljával a vendégek szereztek vezetést, öt perc után már hárommal mentek, Kardos Alexander tizedik percben szerzett góljával pedig 5–1 volt már az állás a KSI javára. Horváth János együttese aztán már öt góllal is vezetett (7–2-re és 9–4-re), és nyerte meg 3–0-ra az utolsó öt percet a Tatabánya, ez már csak arra volt elég, hogy csökkentse a különbséget.

A KSI a szezonbeli huszonkettedik bajnokiján szerezte meg az első győzelmét. A fiatalok már többször álltak közel a pontszerzéshez, voltak jó periódusaik, most viszont végig kitartott a jó teljesítmény, s ennek lett a jutalma a három pont.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: – Nagyképűen játszottunk az elején, csak azt nem mire vagyunk mi nagyképűek. Aztán, amire észbe kaptunk, elment a találkozó.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: – Tatabányán nyerni nagyon-nagy dolog. Az önbizalmunk szempontjából is, a rájátszás előtt, fontos győzelmet arattunk. Régóta érett már egy ilyen siker, de eddig nüánszokon elbuktunk, de most éretten és jól játszottunk.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 8. (utolsó) forduló
EBP-Tatabánya–KSI SE 7–9 (1–3, 2–4, 1–1, 3–1)
Gólszerzők:
Francsics 2, Kolarik 2, Regős, Kiss Gy., Máthé, ill. Berki R. 2, Kardos A. 2, Vékony 2, Tóth B., Kósa, Bóbis B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az alsóház további eredményei: 
Kaposvári VK–Debreceni VSE 10–8
Metalcom-Szentes–UVSE 12–13
RacioNet-Honvéd–PVSK-Mecsek Füszért 8–5

Az alsóház végeredménye:
9. Honvéd 42 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 29
12. Debrecen 24
13. UVSE 22
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 3

Rájátszás. A 9–12. helyért: Honvéd–Debrecen (4–1), Pécs–Kaposvár (1–4). A 13–16. helyért: UVSE–KSI (6–0), Tatabánya–Szentes (3–3)
A párharcok az egyik fél hetedik pontjáig tartanak
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz tatabanya ksi