cover image
Egyéb

Női bajnokság, elődöntő: eldől, vagy folytatódik?

2017. április 1. 8:26

A BVSC és a Szeged az életben maradásért, a Dunaújváros és az UVSE a finálé kiharcolásért ugrik medencébe.

Elődöntő, második felvonás.

„Csak úgy, mint az első mérkőzéseken, nagy küzdelmet várok, a válogatott játékosoktól azt, hogy teljesítményükkel igazolják, miért is számítok rájuk” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki öt napon keresztül a Duna Arénában tesztelt a legjobbakat, s kedden délután „adta vissza” őket a klubjaikhoz.

A Szőnyi úton 15.30-tól fogadja a Petrovics Mátyás irányította BVSC a Dunaújvárost. A felek első csatája a várakozásoknak megfelelően a végletekig kiélezett küzdelmet hozott, amelyben Mihók Attila csapata 10–9-re győzött. Nem véletlen, hogy a zuglóiak kapusa, Bolonyai Flóra így fogalmazott: „Az elődöntő második meccsének eredménye élet- halál kérdése számunkra, úgyhogy ennek megfelelően mindent megteszünk majd a győzelemért. Kulcskérdés lesz, hogy a korábban rendszeresen elkövetett hibákat ezúttal minimálisra tudjuk csökkenteni, és megpróbáljuk a saját kezünkben tartani a meccs alakulását. Szerintem nagyon izgalmas lesz!”

Az egyik fél második győzeleméig tartó párharcban előnyben lévő újvárosiak is egyetértenek a válogatott kapus utolsó mondatával – csak természetesen más végkicsengést remélnek. Miképpen Somhegyi Noémi válogatott center ecsetelte: „Nem lesz könnyű, az biztos, de én bízom a társaimban, abban, hogy nyerünk.”

A másik ágon 17 órától a Szeged az UVSE-t fogadja – helyzetét nehezíti, hogy nem otthon, hanem Hódmezővásárhelyen. Molnár Péter csapata az első párharcban, a Tüske uszodában a szezon talán legjobb csapatjátékát nyújtva igencsak megszorongatta sokkal esélyesebb ellenfelét, a harmadik negyedben vezetve levegőben lógott a meglepetés – erre alapozva igyekszik ismét odaállni a meccsre. Persze az Áts Bertalan vezette címvédő nem kérne az ismételt izgalmakból, miképpen Gangl Edina említette: „Remélem, túl vagyunk a nehezén, és innen visszatér minden normál kerékvágásba.”

Női ob I., rájátszás
Április 1., szombat

Elődöntő, 2. mérkőzések

BVSC-Zugló-Diapolo–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics, 15:30
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–UVSE, 17:00

Az 5–8. helyért, 2. mérkőzések
RacioNet-Honvéd–ZF-Eger-EKE, 16:30
Tatabánya–Hungerit-Szentes, 14:00

A 9. helyért, 2. mérkőzés
BVSC II–UVSE II, 13:45





Vízilabda hírek
női bajnokság
elődöntő
uvse
BVSC
dunaújváros
szeged