cover image
Egyéb

Nagy a tét Kaposváron; Kovács Róbert: jön az 500.!

2017. március 31. 18:55

Szécsi Zoltán csapata a Debrecen ellen játszik a középszakasz utolsó fordulójában kulcsmeccset, amelynek a tétje, hogy a rájátszásban ki kerüli el a Honvédot. Eközben a Szentes–UVSE partin a vendégek 39 esztendős bajnoka jubilál.

Az alsóházban a legtöbb szem a 16 órás Kaposvár–Debrecen meccsre szegeződik, hiszen a presztízsen túl ennek van igazán nagy tétje: a csata győztese a 11., vesztese a 12. helyen zár a középszakasz után. Mindez jelentősen befolyásolja a folytatást, hiszen a 9. helyen álló Honvéd várja ellenfelét a rájátszásba. A 7 pont megszerzéséig tartó párharcban a Kaposvár 0–6-ról indulna Vad Lajos együttese ellen, míg a Péccsel szemben 4–1-ről startolna – nagyon nem mindegy. A mérkőzésre ingyenes a belépés – nem véletlenül számít Szécsi Zoltán, a hazaiak vezetőedzője a szurkolók segítségére.

A Debrecen számára abból a szempontból „mindegy” az eredmény, hogy a rájátszást akár a Pécs, akár a Honvéd ellen 1–4-ről kezdené – ettől függetlenül, ha választani lehetne, a baranyaiak ellen próbálkoznának. A debreceniek már pénteken délután Pest felé vették az irányt, a fővárosban éjszakáznak, majd szombaton utaznak tovább az összecsapás helyszínére.

Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A „lenti régióban” Szentes–UVSE és Tatabánya–KSI meccsekkel készülnek a csapatok a rájátszásra, amelyben UVSE–KSI és Tatabánya–Szentes csaták lesznek az első körben. Ennek ellenére is fókuszba kerül a szentesi ütközet, amelyen az újpestiek „Kovács Robija”, azaz a több csapatban is megforduló, a Vasassal anno csúcsra jutó Kovács Csatlós Róbert 500. ob I-es mérkőzését játssza. Szóljon majd neki a taps!

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 8. (utolsó forduló)
Április 1., szombat

EBP-Tatabánya–KSI SE, 12:00
Kaposvári VK–Debreceni VSE, 16:00
Metalcom-Szentes–UVSE, 18:00
RacioNet-Honvéd–PVSK-Mecsek Füszért, 18:30

Az alsóház állása:
9. Honvéd 39 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 26
12. Debrecen 24
13. UVSE 19
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház
kovács róbert