cover image
Egyéb

Magabiztos FTC-siker, a BVSC az OSC-t verte

2017. március 29. 21:34

Az. E.ON férfibajnokság felsőházában a 7. középszakaszbeli fordulóban az EK-finálé második meccsére készülő zöld-fehérek a Vasast győzték le. A Szőnyi úton feszült meccsen (két vendégjátékos is négyperces kiállítást kapott) 12–11-re a hazaiak nyertek.

A Tüske uszodában az első negyedben Tóth Márton fórból, Varga Dániel akcióból volt eredményes, s miután Märcz Tamás válogatott keretébe meghívót kapó Vogel Soma a csapat jó védekezésre építve megőrizte kapuját a góltól, 2–0-val rajtolt a jövő heti Euro Kupa-finálé visszavágójára készülő vendég együttes. A folytatásban Szirányi Balázs révén már hárommal ment a Fradi, ám a Vasas Jesse Koopman és Alekszandar Njegovan találataival „visszajött” a meccsbe. Sőt a harmadik negyed elején Takács Bálint akciógólja után már csak 5–4-re vezetett Varga Zsolt alakulata, amely ekkor azonban rákapcsolt: jött két Marko Csuk gól, majd Vogel Simon centerezett eredményesen, és Jansik Szilárd is „betett” egy fórt. A negyedik negyedben a remeklő Szirányi nem csak a fórok kiharcolásában, hanem befejezésében is újra jeleskedett, két esetben is jól kapta a labdát, és élt a lehetőséggel. A csapatkapitány Nyéki Balázs – aki reményeink szerint egy hét múlva magasba emelheti az EK-serleget – jelentkezett akciógóllal, avagy a Ferencváros fokozatosan húzott el ellenfelétől. A végén 13–6-ra nyert.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: – Nekünk nem a Fradi elleni mérkőzés a legfontosabb, ami nagyon sokat számított, a Miskolc ellen, ott győzni tudtunk. A Fradi nagyon keményen, harcosan játszott, ha picit koncentráltabbak vagyunk, lehetett volna szebb az eredmény, de így is igyekeztünk.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: – Komolyan vettük a Vasas, láttuk az eredményeit, jó csapatról van szó, ennek megfelelően álltunk a mérkőzéshez. Fontos volt, hogy játékban maradjunk, és tudjunk olyan dolgokat gyakorolni, amelyek a jövő héten szükségesek lehetnek.

Az OSC a Szőnyi úton két Német Toni centergóllal nyitott, majd az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapó játékos harmadszor is betalált. Török Béla az általa kiharcolt ötméterest ugyan belőtte, de Salamon Ferenc és Lukas Seman révén dupla válasz érkezett, így hamar 1–5 állt a táblán. Szűcs Levente csapata aztán „felébredt”, a második negyed közepén Ambrus Ferenc találatával egy gólra felzárkózott. Az OSC erre triplával válaszolt, erre alapozva is vezetett a nagyszünetben 8–5-re.

A folytatásban rögvest Drasko Brguljan négyperces kiállítása sodorta más mederbe a partit – ezt a BVSC 3–1-re tudta kihasználni, avagy emberhátrányban az is kellett Vincze Balázs csapatának az előny megtartásához, hogy Gór-Nagy Miklós gólt szerezzen. Persze 8–9-ről „új meccs” indult – amelyben a negyedik negyedet már egálról kezdték. Egálról, mert a harmadik utolsó másodpercében Szabó Bence emberelőnyből lőtt Barabás Botond kapujába.

Salamon akciógóljával aztán újra az OSC vezetett – de 5:09-cel a vége előtt Szlobodan Nikicset is négyperces kiállítással sújtották a játékvezetők. Ezt kihasználva fordított a BVSC (Czigány Károly belőtte az ötöst, majd Létay Krisztián és Szabó Bendegúz talált be), 12–10-re vezetett. Kovács Gábor 37 másodperccel a vége előtt szépített fórból, ám többre már nem futotta az OSC erejéből, így a zuglóiak otthon tartották a három pontot.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: – Örülök, a győzelemnek, remélem, Pásztor Mátyás sérülése nem súlyos, mert szombaton fontos mérkőzés vár ránk a Vasas ellen.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: – Szokásunkhoz híven az elején elhúztunk, aztán… Gratulálok a BVSC-nek, többet nem kívánok mondani.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
VasasPlaket–FTC-PQS Waterpolo 6–13 (0–2, 3–3, 2–4, 1–4)
Gólszerzők:
Bencz, Koopman, Bóbis, Simon H., Njegovan, Takács B., ill. Marko Csuk 3, Szirányi 3, Nyéki 2, Dőry, Tóth M., Varga Dániel, Jansik Sz., Vogel Simon
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–A-Híd-OSC-Újbuda 12–11 (2–5, 3–3, 4–1, 3–2)
Gólszerzők:
Czigány 3, Török 2, Létay 2, Szabó Bence 2, Ambrus, Pásztor, Szabó Bendegúz, ill. Német 3, Salamon 3, Gór-Nagy 2, Kovács G., Seman, Brguljan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Szolnoki Dózsa-Közgép–PannErgy-MVLC 15–8
ZF-Eger–ContiTech-Szeged-Diapolo 16–9

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 43
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
ftc
osc
BVSC
vasas