cover image
Egyéb

A csúcsrangadó dönt az első helyről

2017. március 29. 19:25

Az. E.ON férfibajnokság felsőházában a 7. középszakaszbeli fordulóban a Szolnok és az Eger is magabiztosan nyerte meg mérkőzését, így a felek szombati csúcsrangadója (19 óra) dönti majd el, melyikük kezdi az élről a rájátszást.

Meglehetősen érdekes első negyeddel kezdtek a felek Szolnokon: közel hat és fél percig hiába próbálkoztak, nem voltak képesek bevenni az ellen Kardos Gergely, illetve Kósik Soma által védett kapuját. Aztán a 30. születésnapját ünneplő Varga Dénes lőtt be egy Mezei Tamás által kiharcolt fórt, majd nem sokkal később Milan Alekszics bombája akadt be. Így 51 másodperccel a negyed vége előtt 2–0-ra vezetett a címvédő, avagy úgy tűnt, már az elején meglép ellenfelétől. De nem tudott, mert a vendégek még az első periódusban képesek voltak egyenlíteni! Előbb Szasa Misics akciója volt eredményes, majd három másodperccel a dudaszó előtt Alex Bowen szabaddobása ért gólt.

Cseh Sándor csapata a második negyedben már rátette egy lapáttal, és ugyan Misics újabb gólt jegyzett, ám három labda is a miskolciak kapujában landolt (Alekszics, Vámos Márton és Fülöp Bence volt az „feladó”), és nagyszünetre megvolt a közte kettő. S miután fordulás után Kis Gábor ötméterest harcolt ki, amelyet Varga értékesített, majd Andrija Prlainovics is villant egyet, pillanatok alatt elhúzott a Szolnok (7–3). Innen voltaképpen nem volt pardon, csak a különbség volt kérdéses. A harmadik negyed végén 9–4 állt a táblán, amit aztán a negyedik elején Mezei centerakciója, majd Vámos balosa pillanatok alatt 11–4-re állított. A montenegrói Misics ugyan ezúttal is hozta magát, a beindult hazaiak szépen átgázoltak ellenfelük védelmén, és a végén egészen 15 lőtt gólig jutottak.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: – A játékból messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni, ez egy hétközi meccs volt, a felkészülés egyik állomása a szombati, Eger elleni rangadóra.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: Meglepetés számomra, hogy közel kerültünk a Szolnokhoz, amelynek jó edzőpartnerei voltunk ezen a mérkőzésen.

A Szolnokhoz hasonlóan Egerben is a második számú kapus kapott lehetőséget – a pihentetett Braniszlav Mitrovics helyén Csiszár Boldizsár állt. A Szegednek így sem volt sok reménye, mert ugyan Manhercz Krisztián és Ivan Basara távollétében mindent megpróbált, de a hevesiek támadójátéka ellen már az első negyedben sem találták az ellenszert. Akcióból betalált sorrendben Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Bedő Krisztián, majd Hosnyánszky Norbert is, így vezetett 4–2-re a házigazda. Varga Péter együttese (amelyben visszatért a három gólig jutó Illés Sándor) a második periódusban megúszta eggyel kevesebb góllal, ám miután ezúttal is mindössze kétszer volt eredményes, nem csökkent, hanem nőtt a nagyszünetre a különbség. Persze a szegedi szempontból 4–7-es állás még nem jelentette azt, hogy eldőlt minden, látótávolságon belül volt a csapat – csak változtatnia kellett volna. Mindez nem sikerült – sőt. Dabrowski Norbert legényei Hosnyánszky vezérletével a harmadik negyedben tovább növelték előnyüket. A végén így magabiztos egri győzelem született – az alap- és középszakasz első helye ekképpen szombaton, az Eger–Szolnok csúcsrangadón (19 óra) dől el.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: - Azt kaptam, amire számítottam. A kapott gólokat nézve nem lehetek elégedett a védekezéssel. Sok gólt lőttünk ugyan, de szeretném, ha javulna a védekezésünk.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: - Bátrabb játékot vártam magunktól. Vagányabb támadásokat, sokkal szigorúbb védekezést. Szorosabb eredményt szerettünk volna elérni, de érthetetlen módon megilletődötten pólóztunk.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–PannErgy-MVLC 15–8 (2–2, 3–1, 4–1, 6–4)
Gólszerzők:
Alekszics 3, Fülöp 3, Vámos 2, Prlainovics 2, Varga Dénes 2, Hangay Z., Kis G., Mezei, ill. Misics 5, Miklós L., Bowen, Vismeg
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger–ContiTech-Szeged-Diapolo 16–9 (4–2, 3–2, 4–1, 5–4)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 4, Angyal 2, Lőrincz 2, Kovács G. 2, Bedő 2, Csucskovics, Erdélyi, Hárai, Biros B., ill. Illés 3, Manhercz Á. 2, Sánta, Sedlmayer, Kiss Cs., Vukicsevics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények:
VasasPlaket–FTC-PQS Waterpolo 6–13
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–A-Híd-OSC-Újbuda 12–11

A felsőház állása:
1. Szolnok 60 pont
2. Eger 58
3. OSC 47
4. FTC 43
5. Miskolc 33
6. BVSC 32
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
szolnok
eger
miskolc
szeged