cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: meglepetéssel, vagy anélkül?

2017. március 28. 19:01

Ahogy a középszakasz páratlan számú fordulóiban szokott lenni: a nemzetközi kupában szereplő élcsapatok az 5–8. helyen álló együttesekkel mérkőznek, a papírforma szerint meglepetés nélkül.

A papírforma persze nem azt jelenti, hogy eleve lefutott meccsekre készülhetünk, a BVSC például az utóbbi időben rendszeresen megizzasztotta az OSC-t, a középszakasz harmadik fordulójában például csak 9–8-ra nyert az újbudai együttes. Ráadásul amíg az OSC már biztosan harmadik lesz, addig a BVSC a szerdai bravúrgyőzelemmel megteremtené magának az esélyt arra, hogy megelőzze a Miskolcot.

Persze ehhez majd a Szeged segítségére is szüksége lenne a zuglóiaknak, amely Szeged szombaton a Miskolccal mérkőzik, szerdán viszont az Eger vár még rá. A Bistkey uszodában biztos, hogy nem szállhat vízbe Manhercz Krisztián és Ivan Basara, Illés Sándor viszont minden bizonnyal visszatérhet, míg egri oldalon Milos Csuk hiányzik majd.

Ami az Egert illeti, a hevesi együttes továbbra sem tett le a középszakasz megnyeréséről, amihez le kell győznie a Szegedet, hiszen a Szolnok minden bizonnyal nyer otthon a Miskolccal szemben, és akkor majd a szombati Eger–Szolnok dönthet az első helyről.

A hetedik forduló negyedik mérkőzésén a Vasas az FTC-t fogadja. A Fradi helyezése az OSC-hez hasonlóan már nem változhat – negyedikek lesznek a zöld-fehérek –, a Vasas viszont még léphet előre. Ha az FTC a jobbik arcát mutatja, akkor nyerhet, viszont amennyiben gyengébben teljesít, a Vasas pedig hozza azt a formáját, amellyel Miskolcon győzött, parázs mérkőzésre van kilátás.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 7. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–PannErgy-MVLC, 18:00
ZF-Eger–ContiTech-Szeged-Diapolo, 18:30
VasasPlaket–FTC-PQS, 20:00
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–A-Híd-OSC-Újbuda, 20:30

A felsőház állása:
1. Szolnok 57 pont
2. Eger 55
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 29
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
ob I ferfiak kozepszakasz felsohaz