Egyéb

Üdvözítő pontszerzések

2017. március 28. 17:42

Matematikailag is bebiztosíthatja első helyét a RacioNet-Honvéd az alsóházban, ha szerdán pontot szerez a Szentes ellen, míg a Debrecennek a 9–12. helyhez van szüksége legalább egy pontra.

Az alsóházban is kezd kirajzolódni, hogy miként alakulhat a rájátszás programja, bár a hátralevő két fordulónak még választ kell adnia néhány kérdésre. A Debrecennek például még egy pontra van szüksége ahhoz, hogy az UVSE semmiképpen se előzhesse meg és a hajdúsági gárda a 9–12. helyért játszhasson, míg a Honvédnak a záró fordulóban még a Pécs elleni egygólos vereség is beleférne a kilencedik hely megtartásához.

Persze a papírforma azt diktálja, hogy a középszakaszban eddig veretlen Honvéd már szerdán bebiztosítja a kilencedik helyet a Tatabányát szombaton legyőző Szentes ellen, de a Debrecen is megszerezheti a hiányzó egy pontot. Bár a hajdúsági együttesnek figyelnie kell a Tatabányára, hiszen a rivális négy fordulóval korábban remek hajrával győzte le Komlósi Péter együttesét.

A Pécs az UVSE-t fogadja, amellyel szezonok óta kiegyensúlyozott csatát vív, a vendégek számára azért fontos a meccs, hogy mindenképpen a Tatabánya előtt maradjanak, míg a Kaposvárnak azért szükséges a KSI elleni idegenbeli siker, hogy megtartsa a 11. helyet, mert így kerülheti el a Honvédot. A középszakaszban veretlen Kaposvár dolgát nehezíti, hogy a szombati Pécs elleni rangadón Kovács Olivér arc- és orrcsonttörést, Vindisch Ferenc pedig vállsérülést szenvedett, míg Berta József torokgyulladással küzd.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 7. forduló
PVSK-Mecsek Füszért–UVSE, 19:00
RacioNet-Honvéd–Metalcom-Szentes, 19:30
DVSE–EBP-Tatabánya, 19:30
KSI SE–Kaposvári VK, 19:30

Az alsóház állása:
9. Honvéd 36 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 23
12. Debrecen 21
13. UVSE 16
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz