cover image
Egyéb

Az Eger–Szolnok az OSC és a Fradi számára is fontos lesz

2017. március 26. 16:01

Már csak két forduló van hátra az E.ON férfibajnokság középszakaszából, és egyre több kérdésre kapunk választ, igaz, az még nem dőlt el, hogy a Szolnok, vagy az Eger végez az első helyen.

A felsőházban a szombati Eger–OSC és FTC–Szolnok rangadók után már biztossá vált, hogy az OSC a harmadik, míg a Fradi a negyedik helyen végez a középszakaszban, a két gárda egyike sem léphet előrébb, viszont hátrafelé sem kell tekinteniük. Sokkal inkább az Eger–Szolnok meccsre kell majd figyelnie a két fővárosi gárdának, hiszen azon dől el, hogy ki lesz az ellenfelük az elődöntőben.

„Az már biztos, hogy az elődöntőben itthon kezdünk, és akár az OSC-vel, akár a Fradival játszunk csak egy meccset kell megnyerni a döntőbe jutáshoz – utalt Erdélyi Balázs az Eger szélsője arra, hogy az OSC ellen 6–0-ról, az FTC-vel szemben pedig 4–1-ről kezdődne az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc. – A Szolnok ellen az is eldől, hogy ha bejutunk a döntőbe, akkor kié lesz a pályaelőny. Az előző szezonban ötmeccses finálét vívtunk, és ugyan mindkét csapat nyert idegenben, de elképzelhető, hogy ha nálunk van az ötödik találkozó, akkor mi vagyunk a bajnokok.”

Komoly tétje lesz tehát a szombati csúcsrangadónak, ráadásul a négy élcsapat mögötti négyesekre is érdemes figyelni. A felsőház második felében komplikáltabb még a helyzet, de a papírforma szerint a Miskolc lesz az ötödik, az viszont csak április 1-én dől el, hogy mögötte miként végeznek a riválisok. Ugyanis a hetedik Szegednek és a nyolcadik Vasasnak is van még esélye az előzésre, ráadásul az utolsó fordulóbeli Szeged–Miskolc és BVSC–Vasas rangadók a helyezések mellett a rájátszásbeli párosítások eredményét is befolyásolhatják majd.

Az alsóházban már biztos, hogy a Honvéd, Pécs, Kaposvár trió a 9–12. helyért játszhat, de a Debrecen is csak akkor csúszhat lentebb, ha a Tatabányától és a Kaposvártól is kikap, miközben az UVSE Pécsen és Szentesen is győzni tud. Ha nem, akkor a lila-sárgák a 13–16. helyért folytathatják, viszont figyelniük kell, hiszen a két ponttal mögöttük lévő Tatabánya még megelőzheti őket.

A felsőház állása:
1. Szolnok 57 pont
2. Eger 55
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 29
7. Szeged 27
8. Vasas 25

Az alsóház állása:
9. Honvéd 36
10. Pécs 30
11. Kaposvár 23
12. Debrecen 21
13. UVSE 16
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz felsohaz alsohaz