cover image
Egyéb

Szentes, UVSE: három pont

2017. március 25. 20:50

A Tatabánya és a KSI is sokáig jól tartotta magát, ám az alsóház két szombat esti meccsén hazai siker született.

A Szentes 4–4-re állt otthon a nagyszünetben a Tatabányával, a harmadik negyedben nyújtott játékának hála tudott végül győzni. Akkor ugyanis 4–1-es szakaszt hozott össze a házigazda, amelyben György Dávid 13 labdát hárított a kapujára menő 19 lövésből, azaz 68%-os védési hatékonysággal vette ki részét a sikerből.

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: – Közel azonos szinten vagyunk a Tatabányával, ezen a találkozón viszont hihetetlen akaraterővel mentünk előre, és jó védekezésünk mellett remek kapusteljesítményünk győzelmet eredményezett. Egy fontos mérkőzésünket megnyertük, de már az UVSE ellen készülünk, ahol hasonlóan eredményes játékot várok.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: – Gratulálok a Szentesnek, mert jól játszott, megérdemelten nyert, bár ehhez kellet a saját gyengébb teljesítményünk is. A fórokat nagyon rosszul használtuk ki, a Szentes jól védekezett, mi pedig nem találtuk a rést ellenfelünk védőfalán. Ez döntött.

A KSI két negyedik remekül tartotta magát az UVSE ellen, ám Németh Zsolt együttese a harmadik negyedben váltott, a stabil védekezésből indított támadások öt gólt eredményeztek, és szétnyílt a meccsen az olló. A vége a felettébb aktív, jól játszó Korényi Balázs játéka mellett 12–6 lett.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – A KSI az első félidőben nagyon jól tartotta magát. Ekkor nem igazán sikerült jó helyzeteket kialakítanunk. A folytatásban összeállt a védekezésünk, és támadásban is sokkal pontosabbak lettünk.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: – Két negyedig motiváltan, jól játszottunk, majd a harmadikban az UVSE egy m-zónával eldöntötte a mérkőzést. Így a végén már csak az eredményt tudtuk kozmetikázni.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 6. forduló

Metalcom-Szentes–EBP-Tatabánya 8–6 (2–2, 2–2, 4–1, 0–1)
Gólszerzők:
Somogyi B. 3, Vishnyakov 3, Takács J., Werner, ill. Francsics 2, Regős, Máthé, Szabó B., Kolarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–KSI SE 12–6 (1–0, 3–3, 5–1, 3–2)
Gólszerzők:
Korényi 3, Sélley-Rauscher 2, Tóth Z. 2, Dávid Z., Szentesi, Keresztúri, Korbács, Kovács R., ill. Tóth B. 3, Balla, Kardos, Horváth Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények
DVSE–RacioNet-Honvéd 13–13
Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért 8–8

Az alsóház állása:
9. Honvéd 36 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 23
12. Debrecen 21
13. UVSE 16
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház