cover image
Egyéb

Újra tarolt a Szolnok, idegenben nyert a Vasas és a BVSC is

2017. március 25. 19:37

Az E.ON férfibajnokság felsőházában a Ferencváros ezúttal sem volt képes megszorongatni a bajnokot, amely három negyed után 11–1-re vezetett, s végül 13–6-ra nyert. Az angyalföldiek Miskolcon nyertek 15–11-re, míg a BVSC a hazai siker után Szegeden is nyert (7–8).

Maradjunk annyiban, a Szolnok ellen nem megy a Ferencvárosnak… Avagy a Bajnokok Ligájában vitézkedő csapat másodszor is kíméletlenül megverte az Euro Kupa döntőjének első felvonását 12–6-tal abszolváló ellenfelét. Most nem 10–0-nál lőtte első gólját a Fradi, hiszen Varga Dénes értékesített ötméteres után Szirányi Balázs egyenlített, ugyanakkor így sem kerülte el a katasztrófát – ugyanis zsinórban tíz szolnoki gólt következett. Így három negyed után 1–11 állt a népligeti eredményjelző táblán… A negyediket ugyan megnyerte 5–2-re a kiengedő vendégek ellen a házigazda (Nagy Viktor így 9/15-tel, 60%-kal zárt, miközben Gárdonyi András 9/22-t, 40%-ot hozott össze), ám így sem lehetett elégedett, hiszen ezúttal sem sikerült szoros meccsre kényszerítetnie ellenfelét.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: - Gratulálok a Szolnoknak, nem csak ehhez a meccshez, hanem ahhoz a kimagasló teljesítményhez, amit egész évben nyújtanak, sajnos ellenünk sem törnek meg soha. Másodszor találkozunk az Euro Kupa után a Szolokkal, és nagyon hasonló volt a képe a két mérkőzésnek. Nem reagálunk jól ezekre a helyzetekre, nem tudunk felpörögni egy ilyen mérkőzésre, mint amit nekünk a Szolnok jelent. Az eleje a meccsnek nagyon ugyanúgy indult, mint legutóbb, annak örülök csak, hogy valamit a végén legalább tudtunk reagálni.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: - Nem tudom mennyiszer fogunk még játszani a Ferencvárossal a szezonban, de mindegyik mérkőzésre úgy fogunk készülni a továbbiakban is, mint egy nagy rangadóra. Az első három negyedet értékelném csak, ahol jól játszottunk, mindenki keményen csinálta a dolgát. Azt beszéltük meg, ha három forduló van hátra, és van esély megnyerni a középszakaszt, akkor ezért tegyünk meg mindent, így ugrottunk vízbe és az első három negyedet ennek megfelelően játszottunk. A Ferencvárosnak a csapat és a klub nevében gratulálunk a nagyváradi sikerhez, az egész Euro Kupához, reméljük, másfél hét múlva is tudunk nekik gratulálni.
 
Parádés játékkal vágott vissza a Vasas az egy hónapja elszenvedett hazai vereségért a Miskolcnak. Földi László együttese ellenállhatatlan támadójátékkal, Steinmetz Ádám remek centerjátékával, Robin Lindhout gólerősségével már az első negyedben öt gólt szerzett, és a másodikban is lőtt négyet, ennek köszönhetően a nagyszünetben 9–5-re vezetett. A hátralévő időben ugyan magára talált Sike József együttese, ám nem tudott közelebb férkőzni, a fővárosiak magabiztos játékkal vitték haza a három bajnoki pontot.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: – Ilyenkor illik gratulálni az ellenfélnek, a Vasas nagyon jól összeszedte magát. Tudtam, hogy lesz egy olyan mérkőzésünk a bajnokságban, amikor semmi sem fog sikerülni, és lám, eljött ez a nap. Szerencsére időben jött a pofon, amelyet azért kaptunk, mert túl magabiztosnak tűntünk, és ez megbosszulta magát. Rendkívül rossz napot fogtunk ki, de abban is biztos vagyok, hogy még egyszer ez nem ismétlődhet meg.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: – Nagy boldogság ez a győzelem a számunkra! Eddig kétszer találkoztunk a miskolciakkal, és mindkétszer egy–egy góllal kaptunk ki. Kemény, férfias küzdelem folyt a medencében, és noha nagyobb különbséggel nyertünk, de meg kellett szenvedni a siker érdekében. Jól meglovagoltuk azt, hogy az MVLC sokat bizonytalankodott és elmaradt a várakozástól. A mutatott játékot kell folytatni, és akkor nagyon sok szép percet okozhatunk még az értünk szorítóknak.

A Szeged az ujjsérülést szenvedő Manhercz Krisztián nélkül próbált visszavágni a Szőnyi úton elszenvedett 13–9-es vereségért, és sokáig úgy tűnt, sikerülhet nyernie, ám nem így lett. Hiába nyerte az első és második negyedet is Varga Péter csapata, s vezetett a nagyszünetben 4–2-re, ha innen megállt a támadógépezet. Szűcs Levente együttese az egyetlen vendéggólt hozó harmadik menet után a negyedikben indult be, Szabó Bence akciógóljával egyenlített, majd a válogatott Kovács Péter centertalálatával fordított is. A nagy hirigben a szegediek kétszer is egyenlítettek, ám 6–6 után két vendéggól következett (Pásztor Mátyás előbb kiharcolt egy ötöst, amelyet Létay Krisztián váltott gólra, majd ő maga szerzett akciógólt), ami végül győzelmet ért. Azt, hiszen – bár lett volna rá lehetősége – már nem tudott visszakapaszkodni a házigazda.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – Három meghatározó játékosunkat – Manhertz Krisztián, Iván Basara, Illés Sándor – nélkülözve rossz előjelekkel kezdtük a mérkőzést. Három negyeden át a mi akaratunk érvényesült, de a mérkőzés végére elfogytunk, és hibáinkat gólokkal büntette a BVSC.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: – Parázs mérkőzésen fontos győzelmet arattunk, köszönhetően hosszabb kispadunknak és parádés negyedbeli teljesítményünknek.

E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 6. forduló
Ferencváros-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–13 (1–5, 0–4, 0–2, 5–2)
Gólszerzők:
Marko Csuk 3, Szirányi 2, Nyéki, ill. Varga Dénes 5, Vámos 2, Fülöp 2, Younger 2, Hangay Z., Prlainovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc VLC–VasasPlaket 11–15 (3–5, 2–4, 3–3, 3–3)
Gólszerzők:
Halek 3, Milisics 2, Misics 2, Jakab, Vadovics, Miklós L., Bowen, ill. Lindhout 4, Steinmetz Á. 3, Babay 2, Takács B. 2, Bencz, Bóbis, Burián, Njegovan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ContiTech-Szeged-Diapolo–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 7–8 (1–0, 3–2, 0–1, 3–5)
Gólszerzők:
Vukicsevics 3, Sedlmayer 2, Chilkó, Manhercz Á., ill. Létay 2, Kovács P., Ambrus, Szabó Bence, Csapó, Török, Pásztor
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény:
ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda 10–6

Az állás:
1. Szolnok 57 pont
2. Eger 55
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. BVSC 29
7. Szeged 27
8. Vasas 25
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
szolnok
ftc
miskolc
vasas
szeged
BVSC