cover image
Egyéb

Óriási küzdelem, dupla döntetlen

2017. március 25. 18:40

Hatalmas küzdelemben ikszelt a Debrecen a Honvéddal, a Kaposvár pedig a Péccsel az alsóház hatodik fordulójában.

Ilyen arca is van a Debrecennek. A hajdúsági együttes nagy reményekkel kezdte a szezont, csakhogy aztán becsúsztak nem várt eredmények, a gárda az alsóházban folytatta a bajnokságot, szerződést bontott a spanyol Sergi Morával, s már az alsóházban is csak a tizenkettedik helyen állt.

Ehhez képest a középszakaszban eddig hibátlan Honvéddal szemben megrázta magát Komlósi Péter együttese, és végig szoros csatára késztette riválisát. Fekete Gergő már az első támadásból vezetést szerzett a Debrecennek, majd folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy gólnál nagyobb különbséggel egyik gárda sem tudott vezetni. Összesen ötször változott az előnyben lévő csapat személye, végül aztán döntetlenre végeztek a felek. Kalanovics Balázs emberelőnyös góljával 13–12-re vezetett a Honvéd 64 másodperccel a vége előtt, majd 27-nél Lukas Durik szintén emberfórból egyenlített, így a Honvéd ugyan már nem száz százalékos, de továbbra is veretlen a középszakaszban.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: – Megvolt a tűz a csapatban, mindenki kihajtotta a lelkét. A hibáinkat a pesti meccshez képest kijavítottuk, mezőnyből viszont sok kiállítást kaptunk.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: – Férfias küzdelem után lett döntetlen a mérkőzés vége. Emberhátrányban és emberelőnyben sem működött, amit elterveztünk.

A debreceni összecsapás mellett Kaposváron is rangadót rendeztek, hiszen az alsóházban eddig veretlen házigazda a Pécset fogadta, amellyel szemben hét pont volt a lemaradása, viszont idegenben is nyert ellene. Sőt, otthon is remekül kezdett Szécsi Zoltán együttese, a harmadik percben már 3–0 volt az állás, Kovács Olivér góljával pedig 7–3-nál cseréltek térfelet a csapatok. A Pécs azonban nem tört meg, a negyedik negyed elején Drasko Gogov találata után már 7–7-et mutatott az eredményjelző.
Fotó: Andrássy Zoltán/kapospolo.hu

Fotó: Andrássy Zoltán/kapospolo.hu

Végül aztán Debrecenhez hasonlóan Kaposváron is döntetlen született, s könnyen elképzelhető, hogy a rájátszásban is Honvéd–Debrecen és Pécs–Kaposvár párharcokat rendeznek, amelyeken a Honvéd és a Kaposvár indulhat majd 4–1-es előnyből a hét pontig tartó csatában.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője: – A három pont volt a célunk, amiből végül egy lett, de örülök annak, hogy a középszakaszban továbbra is őrizzük veretlenségünket. A második félidőben gólképtelenné váltunk, mégis itthon tudtuk tartani az egyik pontot.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője:
– Kemény, brusztos mérkőzés volt, két ellentétes félidővel. Szünet után állt össze a játékunk, főleg a védekezésünk. Az éles végjátékban mindkét csapat kicsikarhatta volna a győzelmet, éppen ezért úgy gondolom, hogy reális a döntetlen.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 6. forduló
DVSE–RacioNet-Honvéd 13–13 (2–3, 2–1, 4–4, 5–5)
Gólszerzők:
Kállay 3, Durik 3, Süveges 2, Fekete G. 2, Busilachi 2, Tóth P., ill. Szivós 4, Kiss B. 2, Kiss G. 2, Kalanovics 2, Simon R., Simon A., Gyárfás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért 8–8
Gólszerzők:
Vindisch 2, Varga Zs. 2, Sántavy, Berta, Kovács O., Palotás S., ill. Gogov 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Kolozsi, Csaba, Krizsán, Rakonjac
Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program:
Metalcom-Szentes–EBP-Tatabánya, 18:00
UVSE–KSI SE, 19:00

Az alsóház állása:
9. Honvéd 36 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 23
12. Debrecen 21
13. Tatabánya 14
14. UVSE 13
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz