cover image
Egyéb

E. ON férfibajnokság, felsőház: ez ám a forduló!

2017. március 24. 20:08

Nem csak a tabella, hanem a rájátszás szempontjából is nagyon fontos csaták következnek. Eger–OSC és FTC–Szolnok rangadó mellett Miskolc–Vasas és Szeged–BVSC partik következnek. Rossz hír: a szegediek válogatottja, Manhercz Krisztián ujjsérülés miatt nem játszhat egy darabig.

Tévémeccs (M4 Sport) nyitja a felsőházi 6. fordulót, hiszen az Eger 16 órától fogadja az OSC-t. A tét? Több szempontból is hatalmas. Egyrészt a hevesiek versenyben vannak még a Szolnokkal az első helyért, tehát nem hibázhatnak. Másrészt viszont megeshet, a felek egymás ellen vívnak a négy között, ami ismerve a kiírást, azt jelenti, hogy akár elődöntős meccsnek is titulálhatjuk a szombati csatájukat. Miután továbbviszik az egymás elleni meccsük eredményeiből adódó pontszámukat, és az elődöntő hét pontig tart, minden partinak hatalmas a jelentősége. Egy hónapja 9–6-ra nyert a Nyéki uszodában Dabrowski Norbert együttese, avagy 3–0-ra áll ellenfelével szemben – ha ismét nyer, máris 6–0 a részeredmény. Nem véletlenül nevezte fontosabbnak ezt a találkozót az edző, mint a hétközi reccói Bajnokok Ligája összecsapást. Ott nem is ment az együttesnek…

Nem ment viszont a Spandau ellen a Vincze Balázs irányította OSC-nek sem, az 5–5-ös döntetlen, két pont elveszítése nehéz helyzetbe hozta a csapatot a továbbjutás szempontjából. Afféle most vagy soha állapotban állnak majd oda a fővárosiak az egri párharchoz, nem kis dacot hozhat ki belőlük a közelmúlt – ezért is ígér hatalmas küzdelmet a parti.

A Nagyvárad elleni Euro Kupa-finálé első, idegenbeli meccsen 12–6-os győzelmet elért Ferencváros érthetően kicsit „megrészegülten” várja a folytatást, már-már kézben egy európai klubtrófea, ami kétség kívül nagy siker a csapatnak. Nagy kérdés, hogy a jelenlegi állapot mit vált ki szombatra, hiszen a BL-ben és itthon is vitézkedő, láthatóan pazar formában lévő Szolnok látogat a Népligetbe. Odahaza brutális erődemonstrációt tartva 14–2-re győzte le ellenfelét a bajnok, kérdés, most milyen mederben zajlik majd a találkozó.

A Miskolc és a Vasas csatája is azért érdekes többek között, mert könnyen megeshet, hogy az 5–8. helyért zajló rájátszásban egymás ellen csatáznak: idegenben 8–7-re nyert Sike József együttese.

Rossz hír Szegedről: a csütörtök esti edzésen a társaság olimpiát megjárt fiatal klasszisa, Manhercz Krisztián kisujja megsérült, levált belőle egy darab, sínbe kellett tenni, és minimum egy-kéthetes kihagyás vár rá. Nélküle nyilvánvalóan nehezebb lesz visszavágni a BVSC-nek, amely egy hónapja 13–9-re nyerte a felek csatáját.

(Az alsóház programja, felvezetése itt található)

E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 6. forduló
A szombati program

ZF-Eger–A-Híd-OSC-Újbuda, Eger, 16:00 – tv: M4 Sport
Ferencváros-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa-Közgép, Népliget, 18:00
PannErgy-Miskolc VLC–VasasPlaket, Miskolc, 18:00
ContiTech-Szeged-Diapolo–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, Szeged, 18:00

Az állás:
1. Szolnok 54 pont
2. Eger 52
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház