cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Lányok a fiúk ellen

2017. március 24. 13:07

Női válogatottunk a korosztályában igencsak erős UVSE fiú serdülőcsapatával játszott már pénteken délelőtt edzőmeccset – mi tagadás, nem volt egyszerű dolga, de Bíró Attila kapitánynak pont ez a célja, hogy a játékosok kvázi szenvedjenek a vízben. Így lakja be az olaszok elleni idegenbeli világliga-partira készülő csapat a Duna Arénát.

„Azért nem volt zökkenőmentes” – szólt oda mosolyogva Bíró Attila szövetségi kapitány Horváth Ákos masszőrnek, aki mindent megtett, mindent megbütykölt, de üzemképesen sehogyan sem sikerült beállítani a kétkapus edzés kellékéül szolgáló időmérő berendezést. Tóth László is igyekezett neki segíteni, egy kisebb rúgással átmeneti sikert is elért, ám a 30 másodpercet mérő berendezés hamar újra megadta magát.

Persze az UVSE fiú serdülőcsapata ellen így is értékelhető edzőmeccset vívott a társaság, miközben az éppen nem játszóknak a kapu mögött Áts Bertalan tartott előre megbeszélt edzésmunkát. Avagy nem unatkozott senki, igencsak tartalmas vízi edzést láthattunk. Az elején Gurisatti Gréta is befutott a kórházi kontrollvizsgálatról – örömmel újságolta, hogy megkapta a zöld lámpát, avagy hétfőtől ő is a medencébe ugorhat: „Eleinte óvatosan edzhetek, kerülni kell a fizikai kontaktust, de a jövő szombati elődöntőn a BVSC ellen már játszhatok” – fogalmazott a dunaújvárosiak szemsérülést szenvedő pólósa.

MVLSZ_Noi_edzes_20170324_Madar_David_013.jpg A fiúk ellen mozgalmas kis meccset vívott közben a válogatott – tette ezt úgy, hogy a női kapusok a fiúkkal, az UVSE ifjúi kapusai pedig a lányokkal voltak, mint az ezúttal „csak” tréningező, az esti hasonló edzőmeccsen majd szerepet kapó Gangl Edina ecsetelte: „Ezek a srácok már nagyon nagyokat lőnek.” No, igen, az UVSE-ben többször összeengedték már a fiúkat a női csapattal, vannak tapasztalatok.

Árgus szemekkel nézte a történéseket a kapitány, aki néhány egészen jó produkciót is láthatott (Csabai Dóráét például), miközben a fiúcsapat edzője, Benczur Márton amikor éppen nem a sípját fújta (merthogy ő csapott fel alkalmi bírónak), sajátjait irányította. Mi tagadás, nem volt halk, alkalmasint kaptak tőle rendesen a srácok, avagy ebből is leszűrhettük, női válogatottunk okozott kellemetlen perceket ellenfelének.

„Legfontosabb, hogy belaktuk a létesítményt. Használtuk a konditermet, szokjuk a medencét, a nagy teret, ki tudja, játszunk-e majd itt, legyen hazai pálya. Emellett, mint mér korábban mondtam, fontos, hogy minden kerettag gyakorolja a taktikát, ami nem könnyű, hiszen a legjobb fiú serdülőcsapattal játszunk, van benne olyan, aki az UVSE felnőtt együttesében is szerepel. Szenvedni kell minden egyes faultért is, ami hasznos, hiszen így van ez az amerikaiak, az ausztrálok vagy éppen a világbajnoki sorsolás miatt újra fókuszba került hollandok ellen is” – fogalmazott Bíró Attila, aki délután és majd szombat délelőtt újfent hasonló szituációban teszteli csapatát. Az időmérőt leszámítva (van remény, hogy megjavul) amúgy zökkenőmentesen.


MVLSZ_Noi_edzes_20170324_Madar_David_017.jpgA magyar válogatott kerete (2017. március 23-28.)
Kapusok: Bolonyai
Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

Női világliga, európai selejtező
B-csoport, a teljes program:

November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország 15–4
Március 28.: Franciaország–Olaszország
Április 18.: Olaszország–Magyarország

Az állás:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 4
3. Franciaország 0

A-csoport

Az állás:

1. Hollandia 5
2. Görögország 4 pont
3. Oroszország 3

További program
Március 28.:
Oroszország–Hollandia
Április 18.: Oroszország–Görögország

A világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.
Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
Duna Aréna