Egyéb

Már a rájátszásra is figyelnek

2017. március 24. 9:56

A Honvéd a hatodik győzelmére készül az alsóház szombati fordulójában, amelyben Pécs–Kaposvár rangadóra is sor kerül.

Ahogy a felső-, úgy az alsóházban is sorjáznak a rangadók a szombati fordulóban, egymással mérik össze erejük a 9–12. és a 13–16. helyen található együttesek, ráadásul a pontszám és a helyezés mellett a rájátszás szempontjából is fontokat ezek a meccsek. Sőt, úgy áll a helyzet, hogy a play off-ban is Honvéd–Debrecen és a Pécs–Kaposvár párharcokat rendeznek majd.

A Honvéd egyébként eddig mind az öt alsóházi meccsét behúzta, és Debrecenben is arra készül, hogy megtartsa a hibátlan mérlegét, nem mellesleg ez esetben 6–0-ás előnyből várhatná majd a hajdúsági csapat elleni rájátszásbeli mérkőzést. A Kaposvár–Pécs találkozón abból a szempontból még különlegesebb, hogy a kaposváriak még veretlenek, és bár úgy tűnik, hogy nem előzhetik meg a Pécset, ha másodszor is nyernek riválisukkal szemben, akkor 6–0-ra vezetnek majd, viszont a PVSK-nál lesz a pályaelőny. A középszakasz 2. fordulójában 13–12-re nyert a Kaposvár, ezúttal is hatalmas csatára van kilátás.

Ami a másik két meccset illeti, a Tatabánya és az UVSE tűnik esélyesebbnek, hiszen a KSI és a Szentes eddig pont nélkül áll az alsóházban. A Tatabánya, UVSE páros ráadásul nagy csatát vív egymással a 13. hely megszerzéséért, s mivel a középszakaszban mindketten jól szerepeltek, jó esélyeik vannak a szombati találkozón is. Igaz, a Tatabánya képes hullámzó játékra, a Szentesben pedig több van, mint amit az eredmények mutatnak, szóval nem számíthatunk előre lefutott meccsre, illetve a KSI fiataljai is villognak időnként, figyelni kell rájuk is.

E.ON férfibajnokság, alsóház, 6. forduló
DVSE–RacioNet-Honvéd, 17:00
Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért, 17:00
Metalcom-Szentes–EBP-Tatabánya, 18:00
UVSE–KSI, 19:00

Az alsóház állása:
9. Honvéd 35 pont
10. Pécs 29
11. Kaposvár 22
12. Debrecen 20
13. Tatabánya 14
14. UVSE 13
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz