cover image
Egyéb

Egy lépésre a döntőtől az UVSE és a Dunaújváros

2017. március 22. 21:36

A címvédőt alaposan megszorongatta a Szeged, de végül Keszthelyi Rita vezérletével nyert Áts Bertalan csapata. A BVSC idegenben nagyot harcolt, ám a hazaiak 10–9-re győztek.

Ahogy várható volt, meglehetősen kiélezett mérkőzést vívott egymással már az első elődöntőn a Dunaújváros és a BVSC. Szilágyi Dorottya és Vályi Vanda akciógólja révén 2–0-ra vezettek a hazaiak, de a zuglóiak Gyöngyössy Anikó és a Kisteleki Dóra által kiharcolt ötöst értékesítő Leimeter Dóra találatával egyenlítettek.

Innen felválta születtek a gólok, egészen addig, amíg a harmadik negyedben, 5–4-es állásnál Vályi Fanni szerzett centerből gólt, először volt közte kettő. A negyed közepén testvére, az igencsak aktív Vanda újra betalált, és így már 8–5 állt a táblán. Kasó Orsolya remekül védett (ő végül 61 %-kal zárt, míg a túloldalon ugyanez a mutató Bolonyai Flóránál 23-at mutatott), kézben tartotta a meccset a házigazda. Igen ám, de az utolsó negyedben a szívósan küzdő BVSC visszajött a meccsbe, Máté Zsuzsa és Liemeter is „betett” egy fórt. Garda Krisztina igyekezett góljával megnyugtatni az újvárosi publikumot, de Takács Orsolya akciógólja 2.07-tel a vége előtt nyílttá tette újra a partit. A vendségeknek volt esélyünk az egyenlítésre is, ám Kele Nikolett lövése nem sikerült – majd ellene ötméterest fújtak, amit viszont Szilágyi kihagyott. Petrovics Mátyás 44 másodperccel a vége előtt időt kért, majd aztán a nagy zűrzavarban az utolsó másodpercben emberelőnyből Leimeter lövése nem ért célt, így óriási csatában a Dunaújváros került előnybe.

A másik párharcban némi meglepetésre igencsak megizzadt az UVSE a Szeged ellen. A bátran játszó vendég a harmadik negyed közepén 7–5-re vezettek! Nem csak Bujka Barbara játszott jól, hanem a társai éltek a lehetőséggel, így abszolút partiban volt Molnár Péter együttese. A bajnok nagy nehezen fordított, és úgy nyert végül 10–8-ra, hogy a négy gólt jegyző Keszthelyi Rita klasszisa jelentette voltaképpen a különbséget.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a Szeged remek ellenfél volt, olyannyira, hogy a harmadik negyedben már két góllal is vezetett. Csapatom azonban összeszedte magát és szívvel-lélekkel játszottak a lányok, végül sikerült nyernünk. Messze vagyunk még a csúcsformától, bízom benne, hogy a LEN-kupa-elődöntőn ennél sokkal gyorsabbak leszünk.

Molnár Péter, a Szeged vezetőedzője: – Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal és ennek a meccsnek a lélektanával is. Mi egy olyan mérkőzésből jöttünk, amely felszabadította a társaságot, az UVSE pedig a csalódottságból. Maximálisan elégedett vagyok a lányokkal, talán ha egy kicsit jobban odafigyelünk, akkor nagyobb meglepetést is okozhattunk volna. Volt egy-két blokkolási hibánk, amit ki lehetett volna küszöbölni.

A párharcok második mérkőzéseit április 1-én játsszák.

Női ob I, elődöntő, 1. mérkőzések
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics–BVSC-Zugló-Diapolo 10–9 (3–2, 2–2, 3–2, 2–3)
Gólszerzők:
Vályi V. 3, Szilágyi 3, Garda, Menczinger, Horváth B., Vályi F., ill. Leimeter 3, Takács O. 2, Gyöngyössy, Kisteleki D., Koncz, Máté
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Dunaújváros javára

UVSE–Szegedi Vízmű Taylor&Nash-Szegedi T. Egyetem 10–8 (3–3, 2–3, 3–1, 2–1)
Gólszerzők:
Keszthelyi 4, Csabai 2, Kisteleki H. 2, Takács V., van der Sloot, ill. Gémes 2, Kádár 2, Bujka 2, Lengyel A., Lengyel Dominika
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára
Vízilabda hírek