cover image
Egyéb

Fél kézzel már fogja a kupát a Fradi

2017. március 22. 19:43

Imponáló védekezéssel és hatékony támadójátékkal már az Euro kupa döntőjének első mérkőzésén jelentős előnybe került az FTC-PQS, miután 12–6-ra győzött Nagyváradon.

Fél órával a kezdés előtt alig lehetett üres széket látni a nagyváradi uszodában, ahová már hétfőn minden jegy elkelt a Digi-Oradea–FTC-PQS Euro kupa-döntőre, az ezer drukker között pedig több mint száz fradista is helyet foglalt (no meg Molnár Péter, Marosvári Attila, Székely Balázs, az MVLSZ bizottságok elnökei is jelen voltak), így jó hangulatban csobbanhatott vízbe a zöld-fehér együttes.

A hangszórókból bömbölt a zene, a helyiek fújták a dudákat, utóbbit például akkora erővel, hogy a vendégdrukkerek által énekelt Himnusz is alig hallatszott. A nagyváradi drukkerek a folytatásban sem lankadtak, bár egyre fogyott a hitük, ahogy a vízben lévő pólósoknak is, a Fradi ugyanis remekelt. Az első negyed után 3–0-ra, a nagyszünetben 5–2-re vezetett Varga Zsolt együttese, amely kőkeményen védekezett, támadásban pedig a legkülönfélébb módokon talált be: hat a hat ellen, lefordulásból, emberelőnyből, centerből, illetve kapu elé beúszó játékosának hála. Az utóbbi gól Jansik Szilárd nevéhez fűződött és azért is számított különösen fontosnak, mert a Nagyvárad többször támadott az egygólos hátrányért, ehelyett újra hárommal ment a Fradi.

Sőt, a harmadik negyed elején már néggyel is, miután Gojko Pijetlovics csak beljebb tudta segíteni Madaras Norbert lövését, rá egy percre pedig Pijetlovics honfitársa, Marko Csuk is betalált, 7–2-es Fradi-vezetésnél pedig már nyugodtan kijelenthettük, hogy eldőlt a találkozó (és talán a kupagyőzelem is).

Szerencsére a folytatás is hasonlóan alakult, a Fradi őrizte magabiztos előnyét, sőt a végén még egyet hozzátett, kétszer annyi gólt szerezve, mint riválisa. S persze tudjuk, lesz még egy visszavágó, de a 12–6-os győzelem azt sejteti, hogy április 5-én az FTC kupagyőzelmét ünnepelhetjük majd a Népligetben.
 
Varga Zsolt: „Részleteiben az elmúlt időszakban is láttam jó teljesítményt a csapattól, de talán ez volt az a mérkőzés, amikor a találkozó egészében végig tudtuk vinni azt a játékot, amit akartam. Elég kevés hibával. Szinte négy negyeden keresztül az történt, amit mi akartunk, és megakadályoztuk, hogy a Nagyvárad azt játssza, amit jól tud. Akkor dől el a kupagyőzelem, ha lefújják a második meccset. Ez a félidő, nagy előnyünk van, tök jó, de otthon is úgy kell beleállni a mérkőzésbe, hogy nyerni akarunk.”

Kádár Kálmán: „Jelentős előnyre tett szert a Ferencváros, mert a játékosai egyénileg múlták felül a mieinket. Olyan szituációkból kaptunk gólt, amit előre megbeszéltünk, hogy ebből nem lőhetnek gólt és mégis sikerült. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de megpróbálunk kitalálni valamit. A magyar csapatok ellen azért is nehéz, mert ha előnybe kerülnek, utána nagyon jól őrzik ezt, ez most is így történt.”


Euro kupa, férfiak, döntő, 1. mérkőzés
Digi-Oradea–FTC-PQS 6–12 (0–3, 2–2, 2–3, 2–4)
Gólszerzők:
Gheorghe 2, Diaconu, Aszanovics, Georgescu, Radjen, ill. Sz. Mitrovics 3, Jansik Sz. 2, Marko Csuk 2, Avramovics, Madaras, Szirányi, Pohl, Tóth M.
Vízilabda hírek
nagyvarad ftc euro kupa