cover image
Egyéb

Szolnok, OSC: Minden gól számít!

2017. március 21. 21:51

Az A-csoportban Szolnok a Bresciát, az OSC pedig a Spandaut fogadja a Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában és mindkét magyar csapat számára nagy a tét.

A Spandau és a Nizza elleni dupla után valóban nehéz mérkőzés vár a Szolnokra a Bajnokok Ligájában, a Brescia elleni összecsapás ráadásul a Dózsa mellett az OSC-nek is fontos lesz. A Szolnok számára azért hangsúlyos a mérkőzés, mert Cseh Sándor együttese nagy harcban van az Olympiakosszal a csoportelsőségért, ehhez pedig az a minimum, hogy a görögöket leszámítva senkivel szemben sem veszít pontot. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Pireuszban sem kaphat majd ki a Szolnok, de ez még odébb van, most a Brescia a fontos.

„A Brescia végig kiegyenlített mérkőzést játszott a Reccóval az Olasz Kupában, két szerb, egy-egy montenegrói és horvát légiósuk van, mellettük pedig remek olasz játékosok szerepelnek a csapatban. Bresciában is nagy küzdelmet vívtunk, nehéz dolgunk lesz, ha győzni akarunk, viszont oda kell tenni magunkat és megnyerni a meccset” – mondta Cseh Sándor edző.

Az OSC számára azért fontos a Szolnok–Brescia, mert ha az olaszok pontot szereznek a Tiszaligetben, akkor a fővárosi együttes csak úgy tarthatná velük a lépést, ha majd a záró körben szintét ponttal, pontokkal térne haza Szolnokról. Amennyiben viszont egyikük sem arat meglepetésgyőzelmet, akkor a fej fej mellett haladó gárdák sorrendjéről – egyben a Szolnok, Olympiakosz duó mögötti harmadik továbbjutó helyről – a gólkülönbség dönt majd. És itt jön képbe az OSC-nek a saját meccse, hiszen az újbudai együttes jelenleg azzal teheti a legtöbbet saját magáért, ha minél több góllal veri a Spandaut, mivel egyelőre a Bresciának öttel jobb a gólkülönbsége.

„Az eredménytől függetlenül szoros meccset játszottunk Berlinben – mondta Vincze Balázs, az OSC edzője. – Hiszünk magunkban és tudjuk, hogy nagy csata vár ránk, száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy elérhessük a célunkat, a hatos döntőt.”

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport
8. forduló, március 22., szerda

Szolnoki Dózsa-Közgép–AN Brescia (olasz), 18:00 – tv: Sport 2
Olympic Nice (francia)–Olympiakosz Pireusz (görög), 19:30
A-Híd-OSC-Újbuda–Spandau 04 Berlin (német), 19:45 – tv: Digi Sport1

Az állás:
1. Szolnok 19 pont (77–46)
2. Olympiakosz 19 (64–36)
3. Brescia 11
4. OSC 8
5. Spandau 3
6. Nice 3
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
szolnok osc brescia spanda bl bajnokok ligaja