cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája, B-csoport: emelt fővel!

2017. március 21. 20:00

A 8. fordulóban a ZF-Eger a százszázalékos olasz Pro Recco otthonában játszik szerdán (20:30, tv: M4 Sport), és ugyan az ellenfél a meccs esélyese, szó sem lehet feltett kezekről. Nem így is készül a csapat, amely kedden reggel kiutazott.

Hétből hét, bevehetetlen reccói vár, biztos Final Six részvétel. Avagy a Pro Recco ellen játszani ebben a BL-szezonban sem éppen jó esélyeket kínál a riválisoknak – más kérdés, mint azt speciel a tavalyi hatos döntő is bizonyította, az olasz együttesem sem verhetetlen!

„Minden sorozat megszakad egyszer, mondani sem kell, bármennyire esélyese a mérkőzésnek a Recco, nem a vereségért utazunk" – mondta Dabrowski Norbert, aki bevallottan kíváncsi, mire megy csapata a rivális otthonában. Egerben viszonylag simán nyert a Recco (7–11), a hevesiek feltett szándéka, hogy most szorosabb lesz a parti. Még úgy is, hogy betegség miatt Erdélyi Balázs nem tartott a csapattal.

Miképpen Hosnyánszky Norbert fogalmazott: „Az önbecsülésünk, a szurkolóink, a klub mind-mind méltóak arra, hogy a Recco otthonában is győzni tudjunk. Nem mi vagyunk az esélyesek, de ez nem számít. A legfontosabb, hogy emelt fővel jöhessünk majd haza.”

A Barceloneta csupán 8–6-ra kapott ki az olaszok uszodájában, ez is mutatja, nem kell megijedni. Még akkor sem, ha a reccóiak találtak motivációt az Eger elleni partira. Hiszen mint Andrea Fondelli nyilatkozta: „Fantasztikus este vár ránk. Célunk, hogy megnyerjük a csoportot, és közvetlenül a BL-elődöntőjébe jussunk – ha az Egert legyőzzük, elértük a célunkat.”

Szemeinket közben a csoport dubrovniki mérkőzésére is fordítjuk, hiszen az Eger két riválisa, a horvát címvédő és a Barceloneta csap össze. Hazai győzelem esetén két fordulóval a zárás előtt minimum megmarad a négypontos egri előny a spanyolokkal szemben, avagy a Partizan ellen a továbbjutás lehet a tét. És tekintve azt, hogy a Jug legközelebb Reccóba látogat, majd azt utolsó fordulóban Egerbe, a második helyezés is elérhető. Barcelonai győzelem esetén tovább bonyolódik a helyzet.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport
8. forduló, március 22., szerda

Partizan Beograd (szerb)–Waspo Hannover (német), 18:30
Jug Dubrovnik (horvát)–CNA Barceloneta (spanyol), 19:00
Pro Recco (olasz)–ZF-Eger, 20:30 – tv: M4 Sport

Az állás:
1. Recco 21 pont
2. Dubrovnik 14
3. Eger 12
4. Barceloneta 8
5. Hannover 3
6. Partizan 1

További program
9. forduló, április 5., szerda
Eger–Partizan
Barceloneta–Hannover
Recco–Dubrovnik

10. forduló, április 26., szerda
Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
recco