cover image
Egyéb

Szolnok, Eger, OSC: tovább, előre

2017. március 18. 19:37

A Bajnokok Ligájában is érdekelt csapatok egyaránt győzelemmel hangoltak a szerdai nemzetközi csatára.

A szolnoki 17–5-ös vereség után a BVSC megpróbálta nagyobb küzdelemre késztetni a bajnokot – hiába. Cseh Sándor együttese tartva remek formáját, szokása szerint a bajnokikra is kellőképpen határozottan odaállva 5–0-val kezdett a Szőnyi úton. Védekezésben is végig magabiztos volt a vendég, Nagy Viktor kellő hatékonysággal védett (14/19, 74 %), elöl pedig ebből kiindulva jöttek sorra a gólok. Varga Dénes vezérletével végül 16-ig jutott a Szolnok, s 11-gyel nyert.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: – Mindenképpen volt ekkora különbség a két csapat között, de legalább szorosabb volt eggyel, mint az előző fordulóban Szolnokon. Én azt érzem, hogy a játékosok messze nem mozgósítanak annyi energiát, mint a számunkra fontosabb mérkőzéseken, valószínűleg nekik is nehéz fejben ott lenni állandóan. Nem keresek kibúvókat, nem mondom, hogy száz százalékon játszott mindenki, a Szolnok nagyon komolyan vette, az ő szempontjukból jó mérkőzés volt, a mi szempontunkból tanulságos.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: – Tudtuk, hogy ez az egy meccsünk van a Brescia ellen felkészülni, ezért úgy beszéltük meg, hogy ez elejétől a végéig komolyan vesszük. A szó szoros értelmében keményen csinálta mindenki a dolgát, de voltak azért hibák, helyenként kapkodó volt a játékunk. A második negyedben lőttünk két öngólt, illetve két olyan gólt kaptunk, ami öngólnak számít, és ez nagyon bosszantó, hiszen ezen egy mérkőzés akár el is mehet. Azért dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk és ezt minden alkalommal meg is szeretnénk mutatni.

Az Eger Hárai Balázs és Milos Csuk góljával kezdett a Vasas ellen a Tüske uszodában, ám Földi László együttese nem csak, hogy egyenlített (Marnitz Gergő, Robin Lindhout), hanem a második negyed elején Burián Gergő megúszása után a vezetést is átvette! Sőt, Hosnyánszky Norbert egyenlítő találatára két válasza is volt a fővárosiaknak, hiszen előbb Steinmetz Ádám, majd Bencz Rolf lőtt akciógólt a pihentetett Braniszlav Mitrovics helyett védő Csiszár Boldizsár kapujába. Dabrowski Norbert csapata talán váratlanul nagy csatába keveredett, Hárai és Csuk villant újra, ám a Steinmetz által kiharcolt ötöst Lindhout bevágta, és újra vezetett a Vasas. Uros Csucskovics még a nagyszünet előtt szabaddobásból talált be, ami megadta a lökést a hevesieknek: a harmadik negyedben az ellenállhatatlan Hárai, Csuk kettős vezérletével 10–6-ra elléptek, és az előnyt aztán végig megtartva szerezték meg a három pontot.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: – Több dolog is motivált minket. Az egri mérkőzés félideje nem igazán sikerült. Sajnos, most a harmadik negyedben is hasonló volt a helyzet, de szerencsére ki tudtunk belőle jönni, fel tudtunk állni. Fegyelmezettebben is játszottunk. Azt gondolom, ha egy kicsit higgadtabbak vagyunk, talán még egy kis borsot is törhettünk volna a vendégek orra alá. Egyébként ma sem volt kérdés, hogy az Eger jobb csapat.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:– Egy harcos, felpaprikázott Vasassal játszottunk. Ma abszolút igazolták, miért jutottak a legjobb nyolc közé. Nem élveztem a mérkőzés minden percét, de egy jó munka volt számunkra, és örülök, hogy ilyen mérkőzésre kényszerítettek bennünket. Gratulálok mindkét csapatnak, mert azt gondolom, hogy ez egy férfias mérkőzés volt.

Az OSC végig vezetett Miskolcon: jól kezdett Vincze Balázs csapata, Juhász Zsolt kettő, illetve Szlobodan Nikics és Lukas Seman góljával 4–1-re vezetett, de 7–3-nál sem tűnt úgy, hogy szoros lehet a parti. Pedig átmenetileg az lett, hiszen Sike József alakulata nagyot harcolva a harmadik negyed elején Szasa Misics vezérletével egy gólra felzárkózott (8–9), sőt több lehetősége volt egyenlítetni is. Ez nem sikerült, az OSC pedig ismét magához ragadta a kezdeményezést, és nagyobb rutinjával, Salamon Ferenc, Drasko Brguljan góljával újra meglépett, sőt Nagy Ádám révén már néggyel vezetett. Itt el is dőlt a parti, avagy az OSC stabilizálta harmadik helyét.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk! Kilenc–nyolcas állásnál felcsillant egy halovány remény, de megremegtünk, és ellenfelünk ezt kihasználta. Hibákat követtünk el ziccerhelyzetben, és rossz százalékkal használtuk ki az emberelőnyös szituációkat is. Gondok mutatkoztak a védekezésben, de tekintetünket már a Vasas elleni, jövő szombati mérkőzésre vetjük.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: – Először játszottunk Miskolcon bajnokit, és mondhatom, remek környezet és egy erősödő ellenfél fogadott bennünket. A Miskolc akár a nemzetközi kupaszereplést is kiharcolhatja, jól és átgondoltan építkezik. Éppen ezért örömteli, hogy csapatomban többen is kimagasló teljesítményt nyújtottak, végig kézben tartottuk az irányítást, de nagyon figyelni kellett, mert egy rövidzárlat sok kellemetlenséget okozhatott volna.


E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház
5. forduló
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–16 (0–3, 2–4, 2–4, 1–5)
Gólszerzők:
Kovács P., Várnai, Török, Pásztor, Létay, ill. Varga Dénes 4, Fülöp 3, Prlainovics 2, Crousillat 2, Jansik D., Vámos, Kis G., Mezei, Gocics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–ZF-Eger 10–14 (2–2, 4–4, 1–5, 3–3)
Gólszerzők:
Marnitz G. 3, Lindhout 3, Steinmetz Á. 2, Bencz, Burián, ill. Hárai 5, Milos Csuk 4, Angyal, Kovács G., Hosnyánszky, Vapenszki, Csucskovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolc VLC–A-Híd-OSC-Újbuda 9–14 (2–4, 4–5, 2–2, 1–3)
Gólszerzők:
Misics 3, Halek 2, Jakab 2, Bowen 2, ill. Juhász 4, Seman 3, Brguljan 3, Kovács G., Salamon F., Nagy Á., Nikics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmény:
ContiTech-Szeged-Diapolo–PQS-Ferencváros-Waterpolo 7–9

Az állás:
1. Szolnok 54 pont
2. Eger 52
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
eger
osc
szolnok