cover image
Egyéb

Nyert a Fradi Szegeden – jöhet a nagyváradi túra

2017. március 18. 16:26

Varga Zsolt együttese a sérült Stefan Mitrovics, és az eltiltott Marko Csuk nélkül is 9–7-re nyert a tévémeccsen. Hiába lőtt négy gólt a hazaiaknál Manhercz Krisztián, az Euro Kupa-döntőre készülő vendégek elvitték a pontokat.

Meglehetősen érdekes alakult a szegedi sátor alatt az első két negyed. Az elsőben a Ferencváros vezetett rendre egy góllal, ám hiába volt több lehetősége is növelnie az előnyt, nem sikerült – a szegediek pedig végül mindig egyenlítettek. Nyéki Balázs góljára fórból Sánta Dániel válaszolt, Madaras Norbert emberelőnyös gólját Manhercz Krisztián ötméteresből egyenlítette ki (kiharcolta Sánta), majd Varga Dániel ötméteresére (amit a Madaras ellen elkövetett szabálytalanság előzte meg) Manhercz pontos szabaddobása érkezett. A végén aztán átvehette volna a Szeged a vezetést, ám Kiss Csaba lövését hátrányban blokkolták, míg a túloldalt Jansik Szilárd löketét védte Meixner Marcell, avagy végül igazságosnak mondható 3–3 állt a táblán.

A második menetben meglehetősen rosszul gazdálkodott kiharcolt emberelőnyeivel Varga Péter együttese, Gárdonyi András például hátrányban védett, majd Milos Vukicsevics csavarját is hárította. Lefordulás után Manhercz Krisztián révén a 12. percben végül meglett a hőn áhított hazai előny. Sőt lehetett volna kettő is a különbség, előnyben azonban Pellei Frank lövését Varga Dániel blokkolta. Átellenben Nyéki pazar bejátszását Szirányi Balázs ügyesen helyezte a kapuba. A soros szegedi fórt Kiss Csaba „betette”, ám ezt a gólt Tóth Márton egy gyönyörű fórmegjátszás végén egyenlítette ki. Már-már úgy nézett ki, ez a periódus is döntetlen lesz, amikor egy felesleges labdaelrúgás után fórban indult a Fradi, amelynek végén Pohl Zoltán lövése ért gólt.

A nagyszünetben a szegedi utánpótlásának legjobbját, a 2003-as születésű Vojnár Gergőt köszöntötték – a szegedi szurkolók ekkor még tapsolhattak, utána azonban inkább aggódhattak. Aggódhattak, mert a védekezését szorosabbra fűző Ferencváros ellen nem mentek a támadások, a jól védő Gárdonyit sem sikerült még emberelőnyből sem mattolni, miközben Jansik betalált, sőt háromgólos előnyért támadott többször is a vendég együttes. Tekintettel arra, hogy ezeket sikerült a hazaiaknak mindig megúszniuk, csak idő kérdése volt a szépítés – 23 másodperccel a negyed vége előtt a Manhercz-testvérek remek kombinációja (a gyorsan úszó Ádám keresztpasszát lőtte be Krisztián) révén sikerült. Más kérdés, a maradék idő elég volt a Fradinak egy gólra: Szirányi ötöst brusztolt ki Pelleivel szemben, amelyet Varga Dániel váltott újra gólra.

A záró negyedben legfőképpen Manhercz Ádám próbálkozott gólt lőni, de vagy a kapufa, vagy Varga Dániel keze, vagy a továbbra is jól teljesítő Gárdonyi állta útját a labdának. S miután Szirányi akciózott még egy gólt, a Ferencváros 9–6-nál közel került a sikerhez. Varga Zsolt csapata rutinosan őrizte ezt az előnyét, csupán egy kapufáról kipattanó labdát tudott Kiss Csaba besodorni, így 9–7-re nyert a tabella negyedikje. Azaz jól hangolt a szerdai, Nagyvárad elleni idegenbeli Euro Kupa döntőre.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – Az elején volt néhány olyan védekezésbeli hiba, ami egy ilyen rangadón nem fér bele. A Fradi ellépett, kétszer is sikerült utolérni, ám a második negyed végén hibákból, nem hibákból kaptunk két olyan gólt, ami azt a munkát, amit addig végeztünk összetörte. Tanulunk ebből is. Amúgy jobban, koncentráltabban játszottunk, mint legutóbb, ami alapot adhat arra, hogy a következő meccseinket megnyerjük.”

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: – A helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb, három egy az egyben szituációban is rontottunk, így nem lett nagyobb a különbség. Szoros mérkőzéssel készültünk a jövő hétre. A hiányzók miatt szükségállapotban voltunk, Varga Dániel szerepeltetésre engedélyt kaptunk az orvostól, a válla bírta a mérkőzést.”

E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház
5. forduló
ContiTech-Szeged-Diapolo–PQS-Ferencváros-Waterpolo 7–9 (3–3, 2–3, 1–2, 1–1)
Gólszerzők:
Manhercz K. 4, Kiss Cs. 2, Sánta, ill. Varga Dániel 2, Szirányi 2, Madaras, Nyéki, Tóth M., Jansik Sz., Pohl
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa-Közgép 5–16
VasasPlaket–ZF-Eger 10–14
PannErgy-Miskolc VLC–A-Híd-OSC-Újbuda 9–14

Az állás:
1. Szolnok 54 pont
2. Eger 52
3. OSC 47
4. FTC 40
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
szeged
ftc