Egyéb

Korai kezdés, vidám vendégek

2017. március 18. 13:28

A Honvéd és a Pécs is idegenben győzött az alsóház ötödik fordulójában, így továbbra is biztosan őrzik a kilencedik és a tizedik helyet.

Már a második percben vezetést szerzett a KSI vendégeként a Honvéd, és bár Simon Adrián gólja után Berki Richárd még egyenlített, a folytatásban végig az alsóház listavezetője volt előnyben. Kiss Gergely két másodperccel az első negyed vége előtt talált be, a második játékrészt pedig Kalanovics Balázs gólja indította. A Honvéd aztán fokozatosan növelte a különbséget, s bár a KSI még feljött 7–5-re, onnan hat gólt lőtt egymás után a vendégcsapat, így Szivós Mártonék továbbra is hibátlanul menetelnek.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: – Az első két negyedben főként támadásban ügyesen játszottunk. Később azonban védekezésben olyan gyermeteg hibákat követtünk el, amelyeket egy Honvéd szintű csapat kegyetlenül megbüntet. A második félidőben ezért már nem voltunk egy súlycsoportban.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: – Az elején óriási egyéni hibákat értünk el, később már meggyőzően játszottunk, ami annak köszönhető, hogy fejben feljavultunk.

Az alsóház másik korai meccse is korai góllal kezdődött, 26 másodperc kellett csak a Tatabányának, hogy Szabó Botond révén megszerezze a vezetést a Pécs ellen. A vendégek aztán az ellentámadásból egyenlítettek, majd fordítottak, sőt a szünetben már 6–3-ra, a harmadik negyed vége felé pedig már 8–4-re is vezettek. A Tatabánya azonban nem adta fel, Regős Áron góljával 8–7-re felzárkózott, s ekkor már két és fél perc volt hátra. Az egyenlítés viszont nem jött össze, Csacsovszky Alex góljával 9–7 lett a Pécsnek, és hiába kapott még egy fórt a házigazda, nem tudott már betalálni. A Pécs tovább őrzi a 10. helyét, a Tatabánya számára viszont távolodóban van a lehetőség, hogy a 9-12. helyért küzdjön majd a rájátszásban.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: – Ismét nem kezdtünk jól, mert nem lőttük be az emberelőnyöket. A negyedik negyedben aztán minden mindegy alapon kezdtünk játszani. Fel is jöttünk, 7-8-ra, de egy kicsi megint hiányzott.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: – Három negyeden keresztül nagyon fegyelmezetten játszottunk. A negyedikben a Tatabánya nagy erőket mozgósított, de mi álltuk a sarat. A 9. gólunk pedig mindent eldöntött.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 5. forduló
KSI SE–RacioNet-Honvéd 7–14 (1–2, 4–7, 0–3, 2–2)
Gólszerzők:
Bóbis B. 2, Berki R., Baj, Kósa, Kardos A., Zerinváry, ill. Szivós M. 5, Kiss G., Simon R. 2, Simon A., Kalanovics, Gyárfás T., Irmes P., Fazekas T.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

EBP-Tatabánya–PVSK-Mecsek Füszért 7–9 (2–3, 1–3, 1–2, 3–1)
Gólszerzők:
Francsics 3, Máthé 2, Regős, Szabó Botond, ill. Csacsovszky A. 2, Csacsovszky E. 2, Kolozsi 2, Gogov 2, Macsi P.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Metalcom-Szentes–Kaposvári VK 7–12
UVSE–DVSE 6–11

Az állás:
  9. Honvéd 35
10. Pécs 29
11. Kaposvár 22
12. Debrecen 20
13. Tatabánya 14
14. UVSE 13
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz