Egyéb

E.ON férfibajnokság: ötödik sikerére készül a Honvéd az alsóházban

2017. március 17. 18:21

Az ötödik fordulóra kerül sor az E.ON férfibajnokság alsóházában, amelyben két csapat, a Honvéd és a Kaposvár őrzi még a veretlenségét.

Túl vannak már a mérkőzések felén a csapatok a középszakaszban, ami azt is jelenti, hogy a szombati fordulóban azok az együttesek találkoznak, amelyek az első körben is összecsaptak.

A középszakasz fele után két csapat őrzi még a veretlenségét, a Honvéd és a Kaposvár. Előbbi ráadásul száz százalékos mérleggel áll, és az esetleges ötödik sikerével szombaton újabb nagy lépést tehet az elsőség megőrzése felé (ehhez a KSI-t kell legyőznie a Kőér utcai együttesnek), utóbbi pedig Szentesen vendégszerepel, s ha továbbra is veretlen marad, akkor megőrizheti helyét a Debrecen előtt.

Az említett Debrecen az UVSE-hez látogat, amelyet az első fordulóban könnyedén győzött le, azóta viszont a lila-sárgák javultak, a debreceniek pedig a csúnyábbik arcukat is megmutatták, szóval bármi elképzelhető az összecsapáson.

Az alsóház negyedik meccsén a Pécs Tatabányára utazik, és hiába a nyolc pont különbség a két csapat között a vendégek nem mehetnek biztosra. A házigazda ugyanis az eddigi négy meccséből hármat is megnyert, s még nem tett le arról, hogy megszerezze az alsóház negyedik helyét.


E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 5. forduló
KSI SE–RacioNet-Honvéd, 11:00
EBP-Tatabánya–PVSK-Mecsek Füszért, 12:00
Metalcom-Szentes–Kaposvári VK, 18:00
UVSE–DVSE, 19:30

Az állás:
9. Honvéd 32 pont
10. Pécs 26
11. Kaposvár 19
12. Debrecen 17
13. Tatabánya 14
14. UVSE 13
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz