Egyéb

Megtört a jég, visszavette a pályaelőnyt a Szeged

2017. március 14. 18:21

Hatalmas küzdelemben 6–5-re győzött Szentesen a Szeged, így csak a harmadik mérkőzés dönt arról, hogy melyik együttes jut be a legjobb négy közé a női bajnokságban.

Öt mérkőzést vívott eddig a 2016–2017-es szezonban egymással a Szentes és a Szeged, s ezeken a találkozókon a rendes játékidőben egyszer sem tudott győzni a vendégcsapat, háromszor a házigazda nyert, kétszer pedig döntetlen született. Ezen statisztika alapján bizakodhatott a Szentes a Szeged mérkőzés előtt, a vendégek azonban megtörték a sorozatot.

A Szeged szempontjából a legjobbkor született meg az első vendégsiker, hiszen ha a Szentes nyert volna, akkor véget is ér a párharc, s ifjabb Tóth Gyula együttese kerül a négy közé. Csakhogy a vendég szegediek egy pillanatra sem engedték ki a kezükből az irányítást, a mérkőzés elején 12 percen keresztül gólt sem kaptak. A kapusokra egyébként sem lehetett panasz a szentesi Lekrinszki Gina 50, a szegedi Tóth Petra pedig 67 százalékos hatékonysággal védett.

Ekkor már 3–0 volt az állás a Szeged javára, ez az előny pedig végig kitartott. Igaz 6–5-ös szegedi vezetésnél a Szentes kétszer is emberelőnyben támadhatott az egyenlítésért, de Farkas Tamara, illetve Kövér-Kis Réka sem talált kapuba, így győzött a Szeged, és csak a harmadik mérkőzés dönt arról, hogy mely csongrádi csapat jut be a legjobb négy közé.

A találkozó további érdekessége, hogy a 11 gólt 11 különböző játékos szerezte.

Női ob I, rájátszás, az elődöntőbe jutásért, 2. hérkőzés
Hungerit-Szentes–Szegedi Vízmű-Taylor&Nash-Szegedi Egyetem 5–6 (0–2, 1–2, 2–1, 2–1)
Gólszerzők:
Brávik F., Kövér-Kis, Farkas T., Mihály, Szabó K., ill. Tóth P. Lengyel Dominika, Miklós D., Gémes, Kádár, Bujka
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó páharc állása: 1–1
Vízilabda hírek
szeged säendes ob I nők rajatszas