cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Körvonalazódik a nyári vonal”

2017. március 13. 11:27

Märcz Tamás szövetségi kapitány elégedett, a Montenegró elleni kétkapus edzések rengeteg tapasztalatot hoztak, egyúttal ismét előrelépett a csapat. A vb-keret kijelölés előtt áprilisban lesz még egy háromnapos összetartás, amelyet újra komoly riválissal töltene együtt a válogatott.

Néhány szó, sportbaráti ölelés, így búcsúzott egymástól a Duna Arénában a magyar és a montenegrói szövetségi kapitány. A háromnapos közös válogatott tréningen is látszott a stábok közötti jó viszony – a vízben alkalomadtán természetesen puhították egymást a felek, de ennek így kell lennie.

„Az utóbbi időben összebarátkoztunk Gojkoviccsal, szimpatikus, jó edző. Tetszik, ahogy a csapatával foglalkozik, szakmailag jó irányba viszi a játékosait. Kiváló edzőpartner volt a montenegrói válogatott, gyors, jól védekezik, nagyon nagy jövő áll előtte. Náluk is sok az új arc, de az már most látszik, komoly csapata lesz kollégámnak a következő olimpiára” – dicsérte az ellenfelet Märcz Tamás.

Az uszodában az edzéseken szokásához hűen ezer fokon égő Vlagyimir Gojkovics hasonlóképpen fogalmazott: „Kiváló lehetőség volt számunkra a magyar válogatottal közösen edzeni, tudjuk, milyen erőt képvisel ellenfelünk. Fiatal keretünk sokat profitálhat ezekből az edzésekből. Köszönöm Tamásnak és a magyar szövetségnek a meghívást!”.

Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A montenegróiak a vasárnap reggeli edzés után repülőgéppel utaztak haza, ők is, miképpen a mieink, csodálták az új uszodát. Märcz Tamás is kiemelte a remek körülményeket, ám természetesen gyorsan a csapatára tért ki: „Az ilyen kiváló edzőpartnerrel eltöltött napok hozzásegítenek minket ahhoz, hogy gyorsabban fejlődjünk. Természetesen továbbra is elsődleges célunk a világbajnokságra való összeállás, a jó szereplés, ugyanakkor ott lebeg a szemünk előtt a hosszú távú felkészülés, a jövő csapatának építése is, ezért jó, hogy ilyen bő kerettel dolgozhatunk.”

Märcz Tamás kiemelte, hogy ezeken az összetartásokon már új taktikai elemeket is próbálgattak, amelyek értelemszerűen nem kerülhettek még kiforrott stádiumba, de feltétlen előremutató jelleggel bírtak. Mint elmondta, látszott, mi az, ami hasznos, amit érdemes továbbvinni, és mi az, amit el kell felejteni, ami nem passzol a garnitúrához.

„Ha összességében nézem a most eltöltött napokat, nagyon elégedett lehetek – folytatta a kapitány. – A legfontosabb, hogy a játékosok ismét olyan impulzusokat szereztek, amelyek a klubjaikhoz való visszatéréssel erősítheti őket. Biztos vagyok benne, hogy ha fáradtsággal is járt ez az öt edzés, feltöltődtek, és csapataikban válogatott ranggal felvértezve folytatják szereplésüket, hiszen tudják, tőlük többet várnak. Mi edzők is feltöltődtünk, újabb személyes tapasztalatokat gyűjtöttünk, egyre inkább körvonalazódik a nyári vonal, amit képviselni szeretnénk.”

A világbajnoki keret kijelölését még egy hasonló háromnapos összetartás segítheti. A mostani tapasztalatokból kiindulva az áprilisi lehetőséget is szeretné egy vendég együttes társaságában tölteni a válogatott – mint Märcz Tamás mondta: „Ezek a leghasznosabb gyakorlások, sok esetben többet érnek, mint a tétmeccsek. Ezeken a kétkapukon meg tudjuk állítani a játékot, adott esetben azonnal reagálni a történésekre, sokat cserélhetünk, és akár öt negyedet is játszhatunk, mint tettük szombaton is. Még képlékeny, ki tudja elfogadni a meghívásunkat, örülnénk neki, ha ismét egy komoly csapattal gyakorolnánk.”

A szervezés tehát megkezdődött, közben zajlik az elemzés is, hiszen a mögöttünk hagyott öt edzés minden részletét rögzítették a kamerák, ergo van miből szemezgetni.

Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

A magyar férfiválogatott Montengró elleni kerete
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
montenegró