cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Fókuszban a fór-hátrány a Duna Arénában

2017. március 11. 12:22

Férfiválogatottunk ezúttal mindkét kapunál figurákat gyakorolt közösen a montenegrói együttessel – a felek este feszülnek újra meccskörülmények között egymásnak.

Folytatta Montenegróval a közös edzéseket szombaton a válogatott – a kétkapus gyakorlás helyett ezúttal a felek mindkét oldalon az emberelőny-emberhátrány figurákat tesztelték. Hogy milyen intenzitással, jól mutatta, hogy itt is, ott is hamarabb abba kellett hagynia valakinek a tréninget.

„A montenegrói srácnak a kötőhátránya bevérzett, a biztonság kedvéért kapott antibiotikum cseppet, míg Nagy Ádám dereka húzódott meg kicsit” – adott pontos diagnózist dr. Gábor Antal csapatorvos, miközben az OSC játékosát az Illés Rolandot helyettesítő Horváth Ákos masszírozta.

A vízben – ahogy annak lennie kell – komolyan vették tehát az urak a feladatokat, edzőik folyamatosan instruálták őket. Mindenki a maga stílusában. A leghevesebb ezúttal is Gojkovics mester volt, akit tudjuk, láttuk korábban is, meglehetősen tüzesen éli meg a helyzeteket. Märcz Tamás nála jóval visszafogottabban hívta fel a hibákra a figyelmet – no, igen, ott van mellette Gerendás György, ha kell ellenpólusként. Németh Zsolt elhelyezte a mindent rögzítő kamerát a lelátón, Kenyeres András mentál tréner is leste az arcokat, mi tagadás, lesz mit elemzni.

A tréning végén a szövetségi kapitány ekképpen fogalmazott: „Ezt a szombat délelőttöt így is terveztük. A tegnapi tíz negyedtől azért valamilyen fáradtság mutatkozott már, de még kimondottan jó állapotban vannak a játékosok, így az esti edzést is jó minőségben tudjuk elvégezni. Arról nem beszélve, hogy este minden szempontból alkalmasabb egy jó kétkapus játékra, jobban tudnak figyelni, mint reggel. Azt nem állítom, hogy most lazítottunk, mert kemény volt a 45-50 perces, mindét kapunál zajló fór-hátrány játék. Nagyon hasznosnak ítélem, sok mindent láttunk. Egyrészt az ő alakuló, másrészt a mi leendő figuráinkat, láttuk, momentán hogy működnek, miken kell sokat javítani. Úgy érzem és várom, hogy este kemény edzőmeccs vár ránk, majd vasárnap reggel az eddigiek vegyes keveréke, kétkapuval, de sok fór-hátrány gyakorlással.”

Manhercz Krisztián megerősítette Märcz Tamás szavait, mondván belülről is úgy érezte, alakulnak amelyeknek alakulniuk kell, avagy szép lassan rendeződnek, letisztulnak a dolgok, ergo kialakulnak az automatizmusok. „Persze ehhez még sok gyakorlás kell” – tette hozzá a szegediek üdvöskéje. Nagy Ádám pedig jelezte, az esti gyakorlásból nem szeretne kimaradni, avagy ha kell, összeszorított fogakkal is vízbe ugrana. Ahogy a válogatottban kell.

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok: Decker
Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
montenegró