cover image
Egyéb

Előzött a Szolnok, távolodik az OSC

2017. március 9. 9:50

A címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép elvette a ZF-Eger veretlenségét, sőt meg is előzte riválisát a tabellán, míg a Népligetben győztes A-Híd-OSC-Újbuda hét pontra növelte előnyét az FTC-PQS együttesével szemben.

4–0 az első és 4–1 az utolsó negyedben – világosan látszik, hogy mivel nyerte meg a Szolnok az Eger elleni szerdai csúcsrangadót. Lehengerlő támadójátékkal és kőkemény védekezéssel. Amikor erre képes volt a Dózsa, illetve amikor ezzel nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat, akkor egyértelmű, nem is volt kérdés, hogy a hazai együttesé lesz a győzelem.

„Mindkét csapatnak gratulálok, nem tudom, kívülről milyen volt, de a vízben azt éreztem, hatalmas csatát vívunk, s kicsivel mi voltunk a jobbak – mondta Zsivko Gocics, a Szolnok csapatkapitánya, s egyébként igaza van, valóban remek mérkőzést vívtak a felek. – Kis Gábor kiállítása után egy másik meccs kezdődött, nehezen tudtunk reagálni az új helyzetre, de most már nem számít, hiszen megszereztük a három pontot és csak ez számít.”

A Szolnok sikere azt is jelenti, hogy a címvédő megfosztotta veretlenségétől az Egert, ráadásul meg is előzte a tabellán, így amennyiben az egriek a hatodik fordulóban legyőzik az OSC-t, akkor a középszakasz nyolcadik körében esedékes Szolnok–Eger rangadó dönt a középszakasz megnyeréséről. No meg a rájátszás párosításáról és a pályaelőnyről, igaz, ez még messze van. Addig még az Eger is javulhat, a Szolnoknál pedig csak azért nem említjük ezt, mert mostanában szinte folyamatosan magas szinten teljesít Cseh Sándor együttese.

„Ebben a pillanatban ez a különbség a reális a két csapat között, a Szolnok védekezésben és támadásban is gyorsabban játszik nálunk – mondta Braniszlav Mitrovics, az egriek csapatkapitánya. – Nulla négy után visszajöttünk, de sajnos csak felzárkózni tudtunk. Jó leckét kaptunk, hogy miben kell fejlődnünk, ha még jobbak akarunk lenni. Szeretném megdicsérni Kardos Gergelyt, mert tudom, mennyire nehéz egy második számú fiatal kapusnak beugrania, ő pedig jól védett, amiért gratulálok neki.”


fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia

fotó: fradi.hu/Micheller Szilvia

A Szolnok–Eger rangadó mellett FTC–OSC derbit is rendeztek a szerdai fordulóban, s a két fővárosi gárda csatáját 9–8-ra a vendégek nyerték, így már hét ponttal vezetnek a zöld-fehérek előtt.

„Örülök a győzelemnek és annak, hogy egy jó csapat otthonában tudtunk nyerni – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtójátékoztatón Bisztritsányi Dávid, az OSC 13 lövést hárító kapusa. – A mérkőzést alapvetően befolyásolta, hogy mindkét oldalon fontos hiányzók voltak. Az elején buta gólokat kaptunk, amelyek ezen a szinten elkerülhetők, utána viszont rendeztük magunkat, helyén volt az eszünk és a fizikai állapotunk is megvolt ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”

A zöld-fehérek a meccs elején még vezettek is, 2–0-ra, illetve 3–2-re, 4–4 után viszont már végig az OSC kezében volt az irányítás, a Fradi küzdött, de nem tudta utolérni riválisát. Érdekesség az FTC első két gólját egy-egy védő, Pohl Zoltán és Jansik Szilárd szerezte, sőt előbbi triplázott a rangadón!

„Nagyon sokat gyakoroltunk, arra számítottunk, hogy Sztefan Mitrovicsra jobban kilépnek a védők, és most pont rám jött ki a helyzet, háromszor is, örülök, hogy sikerült így megoldanunk – mondta Pohl Zoltán. – Pozitívum, hogy az elmúlt meccsek után ezúttal jól kezdtünk és az is, hogy a hiányzók ellenére is így küzdött a csapat. A védekezésünk is fejlődött, de még mindig van hová előrelépni.”

A férfibajnokságban a hétvégén nem rendeznek fordulót – a férfiválogatott Montenegró társaságában készül a Duna Arénában –, a következő körre március 18-án kerül sor.

A felsőház állása:
1. Szolnok 51
2. Eger 49
3. OSC 44
4. FTC 37
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22

Vízilabda hírek
ob I ferfiak kozepszakasz