cover image
Egyéb

Miskolci- és vasutashenger

2017. március 8. 21:08

Sike József együttese a Szegedet, Szűcs Levente csapata pedig a Vasast győzte le magabiztosan.

A két nagy rangadó mellett a másik két felsőházi mérkőzés is kimondottan érdekesnek tűnt. Győzni ment Miskolcra a Szeged, ám hiába szerzett öt gólt a riói olimpiát is megjárt játékosa, Manhercz Krisztián, a hazaiak ellenállhatatlanul pólóztak. Különösen a meccs első felében nőttek ellenfelük fölé. A szerződést hosszabbító légióshad ezúttal is remekelt: Szasa Misics és Alex Bowen is parádézott, vezérletükkel, no és felettébb jó védekezéssel 7–3- állt a táblán a nagyszünetben. A harmadik negyed 6. percében 12–4-re vezetett Sike József együttese, egyértelműen a szegediek fölé nőtt, amikor Hornyák Olivér négyperces kiállítása adott némi reményt a vendégeknek. Négy gólra sikerült felzárkózniuk, többre nem tellett az erejükből, sőt a miskolciak utána új erőre kapva nyerték meg magabiztosan a partit.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: Valószínűleg ez a két csapat játszik majd az ötödik helyért is. Most az döntött, hogy motiváltan, jobban játszottunk, és jobb formát mutattunk. A Szeged az utóbbi időben érdekes eredményeket ér el, mi a kiegyensúlyozottságunknak köszönhettük a győzelmet.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – A Miskolc nagyon jól játszott. Fegyelmezetlenül és öntörvényűen vízilabdáztunk. Villámgyorsan el kell gondolkozni a történteken, mert így utópisztikus lesz az ötödik hely elérése. Sportolók vagyunk, fel kell állnunk a padlóról, és véget kell vetni ennek a negatív sorozatnak.

A BVSC három akciógóllal nyitott a Vasas ellen: a válogatott Kovács Péter centergólja adta meg az alaphangot, majd Sugár Péter és Pásztor Mátyás villant egyet. Földi László együttese aztán a második negyedben 4–4-nél utolérte ellenfelét! No, innen nagyon bekezdett a zuglói csapat, zsinórban lőtt öt góllal voltaképpen eldöntötte a mérkőzést.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: - Érdekes, hogy nálunk is voltak betegek és sérültek, de pont ők voltak azok, akik nagyon jól játszottak. Több meccs óta elmondható és szerintem most is az volt a kulcs a győzelemhez, hogy sok játékosunk lőtt gólt. Ha ez így folytatódik, a jövőben mindenképp jót jelent. Lacira refelktálva én azt gondolom, hogy 14 góllal nagyon nehéz meccset elbukni. Talán egyszer volt amikor izgulnunk kellett, de mivel nem komplett csapattal jöttek, tudjuk, hogy a visszavágó sokkal nehezebb lesz.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: - Nagyon sok hiányzóval érkeztünk a mérkőzésre és még így is játszott pár játékos, aki nem volt százszázalékos formában. Ezt nagyjából két negyedig tudtuk kompenzálni, ez most nem a kifogás keresés, hanem tény. Azt gondolom, hogy azzal, hogy a BVSC a harmadik negyedet simán nyerte, nagyjából el is dőlt a meccs. 14 kapott góllal nagyon nehéz meccset nyerni. A védekezésünkön mindenképp javtanunk kell, de más lesz majd a játék képe ha a két centerfogó védőnk is bevethető lesz.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló

PannErgy-Miskolci VLC–ContiTech-Szeged-Diapolo 17–11 (5–2, 2–1, 5–4, 5–4)
Gólszerzők:
Misics 5, Bowen 3, Jakab 2, Milicsics 2, Halek, Hornyák, Vadovics, Lukács Á., Lukács D., ill. Manhercz K. 5, Sánta 2, Manhercz Á. 2, Kiss Cs., Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–VasasPlaket 14–8 (4–2, 1–2, 4–1, 5–3)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Létay 3, Kovács P., Nagy Á., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Csapó, Várnai, Czigány, Sugár, ill. Mészáros Cs. 2, Bencz, Bóbis, Burián, Steinmetz Á., Koopman, Lindhout
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Már közölt eredmények

FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC Újbuda 8–9
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 11–7

Az állás:
1. Szolnok 51 pont
2. Eger 49
3. OSC 44
4. FTC 37
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
miskolc
szeged
vasas
BVSC