cover image
Egyéb

Kétszer nyerte meg a csúcsrangadót a Szolnok

2017. március 8. 19:37

Nagy Viktor nélkül is négy nullára nyerte az első negyedet a Szolnok, amely aztán Kis Gábort is elveszítette, az Eger feljött egy gólra, a záró negyedben azonban ismét a Dózsa dominált, és 11–7-re győzött.

„Nincs Viktor, beteg” – mondta kérdésünkre Fülöp Bence, amikor elsétált mellettünk a szolnoki uszoda előterében bő háromnegyed órával a Szolnok–Eger csúcsrangadó előtt. Nagy Viktor játéka kedd reggel óta kérdéses volt, de a mérkőzés előtti napon még volt remény a felépülésre, a betegség azonban legyőzte a világbajnok klasszist, így a Dózsának első számú kapusa nélkül kellett megvívnia a szezon eddigi legfontosabb összecsapását.

Nagy Viktort a nyáron igazolt, egyébként kifejezetten tehetséges Kardos Gergelynek kellett pótolnia, aki így szolnoki karrierje legnagyobb kihívásához érkezett: a remek támadókat felvonultató Egerrel szemben kell bizonyítani, hogy mire is képes.

Kardos Gergely pedig bizonyított, hiszen az első negyedben védte Borisz Vapenszki, Lőrincz Bálint, Kovács Gergő, Bedő Krisztián és Hárai Balázs próbálkozását is, összesen hét lövést hárított, miközben nulla gólt kapott! Ennyit arról, hogy az Egernek előny lehet Nagy Viktor hiánya…

Kardos előtt ráadásul remekül dolgozott a védelem, több szolnoki labdaszerzést is elkönyvelhettünk, vagy éppen addig szorongatták a hazaiak az egrieket, amíg közepesen jó helyzetből kellett lőniük, így pedig nem könnyű eredményesnek lenni. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy eközben a Szolnok támadójátéka is remek volt, Mezei Tamás és Varga Dénes akcióból, a két balkezes, Vámos Márton és Ugo Crousillat pedig emberelőnyből talált be, szóval elsőre úgy tűnt, a Dózsa egy negyed alatt eldöntötte a mérkőzést (4–0).

Ezen pedig az sem változtatott, hogy a második negyedben a Szolnok olimpiai bajnok centerét, Kis Gábort cserével végleg kiállították (és a vele birkózó Angyal Dánielt is), ahogy az sem, hogy ebben a felvonásban Kardos három gólt is kapott. A társak ugyanis pont ennyit lőttek, így tartották a megnyugtató előnyt (7–3 a szünetben).

Ami viszont sikerült az első félidőben, az nem jött össze a Dózsának a másodikban. Az Eger ugyan még egy bekket vesztett, viszont elkezdett tökéletesen védekezni (a harmadik negyedben gólt sem kapott!), Hosnyánszky Norbert szabaddobásból eleresztett bombájával pedig már 7–6-ra jött fel a vendéggárda!
 
A záró felvonásra tehát gyakorlatilag egy új meccs kezdődött, amelyre a Szolnok ismét elővette a kőkemény szoros védekezését és a mindent elsöprő támadójátékát. No meg jöttek a kopasz klasszisok, előbb Andrija Prlainovics volt eredményes, majd Varga Dénes duplázott, második góljánál zseniális csuklómozdulattal helyezte a labdát a bal alsó sarokba, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést.
 
Cseh Sándor:Öt egyig volt egy mérkőzés, aztán minket megzavart Kis Gábor kiállítása. Amikor egy csapat négy-öt gólos hátrányba kerül, akkor arra reagál, több kockázatot vállal, így tett az Eger is, ilyenkor pedig a center egy biztos pont. Mi viszont ezt a biztos pontot vesztettük el részben. Védekezésben többször hibáztunk, a negyedik negyedre viszont magunk mögött hagytuk ezt, újra jól védekeztünk és kihasználtuk a helyzeteket. A játékosaim nem mindig pólóztak jól, de óriásit küzdöttek, ami ugyan elvárás, azonban mindig jó ezt látni. 
 
Dabrowski Norbert:Biztosan mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogyan kezdhettük így a mérkőzést, igaz, aztán 8–7-nél új mérkőzés kezdődött és teljesen mindegy, közben mi van a táblán, négyszer nyolc perc egy meccs, a vége számít. Nagyon csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy fel tudunk jönni ikszre és nyerni tudunk, a végén azonban megint kinyílt az olló. Tradíció már, sok Szolnok elleni mérkőzésünk kezdődött így, foglalkozunk ezzel, tudom is az okát, dolgozunk rajta, hiszen csak akkor tudtunk nyerni, amikor nem így kezdtünk.

 
E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 11–7 (4–0, 3–3, 0–3, 4–1)
Gólszerzők: Varga Dénes 5, Vámos 3, Mezei, Prlainovics, Crousillat, ill. Erdélyi 2, Hárai 2, Hosnyánszky, Milos Csuk, Vapenszki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények:
FTC-PQS–A-Híd-OSC-Újbuda 8–9
PannErgy-MVLC–ContiTech-Szeged-Diapolo 17–11
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–VasasPlaket 14–8
 
Az állás: 
1. Szolnok 51 pont
2. Eger 49
3. OSC 44
4. FTC 37
5. Miskolc 33
6. Szeged 27
7. BVSC 26
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
szolnok eger kozepszakasz