cover image
Egyéb

Szuperrangadó előtt – „Már most rövidre zárnánk!”

2017. március 7. 19:56

Szerdán az E.ON férfibajnokság csúcsmérkőzése következik: a listavezető Eger a bajnok Szolnok otthonában lép fel (18:30, tv: M4 Sport). A vendégek válogatott védőjét, Angyal Dánielt is esélylatolgatásra kértük. Őt sem véletlen: vállműtétje után lassan újra a régi.

Megtartani az egypontos előnyt. Egerben megfogalmazták a célt, avagy a felsőházi rájátszást feltétlen az első helyről szeretnék majd megkezdeni. Tekintettel arra, hogy hátravan a csapatnak többek között a bajnok Szolnokkal két meccse, a cél eléréséhez az egyik találkozót feltétlen meg kell nyernie.

„A Szolnokon kívül az összes ellenfelünket le kell győznünk, így reális a cél, hogy a bajnok elleni egyik meccset hozzuk, és élen zárjunk. Szeretnénk szerdán rövidre zárni ezt a kérdést – fogalmazott Angyal Dániel, a hevesiek pólósa, aki azért sietett leszögezni: „A hazai pálya miatt talán kicsit esélyesebb az ellenfelünk, de a két csapat mérkőzése rendre nagy küzdelmet hoz, nehéz volna tippelni.”

A Magyar Kupa-döntőben és a Szuperkupában egyaránt magabiztos szolnoki siker született – vajon kiindulhatunk ebből? „Azóta komplettebb a csapatunk, mindenki teljes értékű munkát végez, noha még sem csapatilag, sem egyénileg nem vagyunk százszázalékosak. Szépen haladunk előre, hogy amikor majd kell, akkor legyünk csúcsformában. Persze ezzel nyilván így van az ellenfél is, ezért gondolom, hogy most nagyobb lesz a csata közöttünk.”

Az említett mérőzéseken valóban sok gonddal küszködött Dabrowski Norbert együttese, sérülések, betegségek miatt hiányoztak meghatározó játékosok – köztük Angyal Dániel, akinek két nappal az MK négyes döntő előtt ment ki a válla. Műtét és pihenés következett, hogy aztán februárban újra vízben lehessen. S ha már ott volt, a Barceloneta otthonában – még szoros állásnál! – pazar ejtésgóllal bizonyította, nem csak a centerek semlegesítésében lehet rá számítani.

„Igyekeztem minél gyorsabban visszatérni – így a 24 esztendős védő. – Sajnáltam, hogy fontos mérkőzéseket kellet kihagynom, de még mindig jobb volt így, mintha a szezon végén, vagy világverseny alatt történik mindez. Túl vagyok rajta, hétről hétre érem utol magam. Az említett ejtésről annyit, hogy nem volt más választásom, de a szászázalékos lövésem ennél jobb, ezt bizonyítani is fogom.”

Fotó: Mikola Gábor

Fotó: Mikola Gábor

Speciel feltűnő, hogy támadásban is egyre aktívabb – noha erre határozottan mondja, korábban sem volt ezzel talán probléma, ami igaz lehet, ha például arra emlékezünk, hogy Benedek Tibor válogatottjának keretedzésein hány és hány alkalommal gyakorolták az emberelőnyös helyzetet a kapufánál lévő játékos, azaz az ő kezére játszani. Mégis, mintha az utóbbi időben az ellenfél kapuja előtt még jobban feltalálná magát.

„Az kétségtelen, hogy másabb kicsit a szerepköröm támadásban, ennek is köszönhetően vagyok észrevehetőbb. Ezen felül tudatosan törekszem arra, hogy veszélyes legyek, fejlődjön a támadójátékom. A célom ugyanis nem változott: folyamatosan magas szinten teljesíteni, kivívni a válogatott tagságot” – tette hozzá. A sérülése miatt szóba sem kerülhetett eddig Märcz Tamás keretében, de miután a szövetségi kapitány váltott vele néhány szót a műtétet követően („Amellett, hogy mihamarabbi jobbulást kívánt, megkérdezte, mikor várható a visszatérésem”), kijelenthetjük, képben van a nemzeti együttesnél is. A Szolnok ellen is igazolhatja, mindez egyáltalán nem véletlen.

(A szuperrangadó felvezetésének első részében a szolnoki Mezei Tamással beszélgettünk – ezt itt olvashatja el)

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló
A szerdai program

FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC Újbuda, 17:00 – tv: M4 Sport
Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, 18:30 – tv: M4 Sport
PannErgy-Miskolci VLC–ContiTech-Szeged-Diapolo, 19:30
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–VasasPlaket, 20:30

Az állás:
1. Eger 49 pont
2. Szolnok 48
3. OSC 41
4. FTC 37
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
szolnok
eger
angyal dániel