cover image
Egyéb

Elkerülné a Honvédot a középszakaszban veretlen Kaposvár

2017. március 7. 19:01

Három meccs, három győzelem. Így kezdte az alsóház küzdelmeit a középszakaszban a Kaposvári VK, amely ennek köszönhetően megduplázta pontjai számát, s már a 11. helyen áll.

A Szentes és a KSI elleni hazai siker foglalja keretbe a bravúros pécsi győzelmet, így áll össze a Kaposvár hárommeccses győzelmi szériája, amelynek köszönhetően a Debrecennel szembeni négypontos hátrányból kétpontos előnyt kovácsolt Szécsi Zoltán együttese.

„Mondhatnám, hogy nem tudom, mi az a jó szereplés titka, talán ez lenne a legőszintébb, hiszen ezer tényező számít, nem lehet mondani pontosan, melyik mennyit nyom a latban – kezdte Vindisch Ferenc, a Kaposvár egyik rutinos kiválósága. – Szerintünk az alapszakaszban a mienk volt a nehezebb csoport, ezt mutatja a három győzelmünk is, amelyet a másik nyolcas szereplőkkel szemben arattunk. Ezzel együtt jól játszottunk, megérdemelten nyertünk, lehet, hogy ez másokkal, jobb csapatokkal szemben is győzelmet ért volna. Van igazság a nehezebb csoportban, de abban is, hogy mostanra álltunk igazán össze. Egyik kulcsemberünk, Varga Zsolt például sérült volt korábban, az utóbbi három meccsen viszont kifejezetten eredményesen játszott.”

A két csoport közti különbséget nyilván a bajnokság végén lehet pontosan megállapítani (ha egyáltalán), de tény, az alsóház tabelláján az első, a harmadik, a negyedik és az ötödik gárda is a B-csoportból érkezett a középszakaszba. Ami pedig azt is jelenti, hogy ha a Kaposvár a 9–12. hely valamelyikén végez, akkor a rájátszásban alapszakaszbeli riválissal is találkozhat, amit viszont nem szeretnének a klubnál.

„A legfontosabb, hogy ne legyünk tizenkettedikek, mert akkor vélhetően a Honvéddal játszunk, őket pedig mindenképpen szeretnénk elkerülni, hiszen a rájátszás első körében, ahová majd magunkkal visszük az egymás elleni eredményt, ott nulla hatról kezdenénk ellenük – folytatta Vindisch Ferenc, s mivel az a párharc az egyik fél hetedik pontjáig tart, kevés sansza lenne a Kaposvárnak. – Ha a Péccsel játszunk, máris jobb a helyzet, hiszen legyőztük őket idegenben, három pontunk már van, és ha csak ikszelünk velük otthon, máris négy egyről indulnánk. Aztán ha eljutnánk oda, hogy a kilencedik helyért játszunk, akkor jöhet a Honvéd is, kiköszörülhetnénk a csorbát.”

A Kaposvár szerdán Debrecenben, Vindisch Ferenc korábbi együttesével szemben folytatja a jó szereplését, amely találkozó fontosságát mutatja, hogy a vendégek már kedden elutaztak a hajdúsági városba. „Nem könnyű otthonról négyszáz kilométerre játszani, a Debrecen is biztos összeszedi magát, de győzni jöttünk, aztán meglátjuk, mi lesz belőle” – tette hozzá Vindisch Ferenc.

A Debrecen–Kaposvár mérkőzéssel kapcsolatos információ, hogy nőnap alkalmából a találkozót a hölgyek ingyen tekinthetik meg, s ugyanilyen akcióval kedveskednek a szurkolóiknak a pécsiek, akik a Honvédot fogadják.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 4. forduló
PVSK-Mecsek Füszért–RacioNet-Honvéd, 19:00
DVSE–Kaposvári VK, 19:15
KSI SE–EBP-Tatabánya, 20:00
UVSE–Metalcom-Szentes, 20:00

Az alsóház állása:
9. Honvéd 29
10. Pécs 26
11. Kaposvár 18
12. Debrecen 16
13. Tatabánya 11
14. UVSE 10
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
ob I ferfiak kozepszakasz alsohaz kaposvar vindisc