cover image
Egyéb

Nem hibáztak az élcsapatok

2017. március 4. 20:29

A Szolnok fölényesen, az FTC magabiztosan, az OSC pedig szűken győzött az élcsapatok közül a középszakasz harmadik fordulójában.

Lassan a Szolnok védjegyévé válhat a mindent elsöprő meccskezdés, de a középszakaszban mindenképp. A BVSC ellen 9–2-re, míg a Fradival szemben 10–0-ra vezetett Cseh Sándor együttese, amely Miskolcon 8–0 után kapott először gólt, a harmadik negyed derekán pedig már 11–2-re vezetett. A Dózsa a hátralevő időben tíz fölé növelte a különbséget, a végén 17–6-nál állt meg a bajnoki címvédő.
 
Sike József:A bajnokság lebonyolítási rendje olyan, hogy el kellett gondolkodnunk, elengedjük–e ezt a mérkőzést, és inkább a Szeged elleni szerdai összecsapásra koncentráljunk. Nem véletlen a Szolnok nagyszerű szereplése, a Bajnokok Ligája legjobb hat csapata közé tartoznak. A mi helyzetkihasználásunk sajnos katasztrofálisnak bizonyult és nagyon kell vigyáznunk, hogy ilyen elő ne forduljon a Szeged ellen. 
 
Cseh Sándor:Meglehetősen fárasztó hetet hagytunk magunk mögött. Nemcsak a vízben kellett kitenni magunkért, a sok utazás is megviselt bennünket. A mérkőzést megelőzően arra hívtam fel játékosaim figyelmét, hogy nagyon komolyan kell venni a miskolciakat, ugyanis kifejezetten jól játszanak. Az első és a második negyed tetszett, utána viszont kaotikus játék alakult ki.


fotó: fradi.hu

fotó: fradi.hu

A Szolnoknál nehezebben, de egyébként szintén magabiztosan győzött az FTC a Vasas ellen. A zöld-fehérek Madaras Norbert duplájával kezdték a találkozót, a folytatásban pedig rendre megrázták magukat, amikor a Vasas közelebb került hozzájuk. Varga Zsolt együttese még Marko Csuk négyperces kiállítását is átvészelte: Vogel Soma védte Burián Gergő büntetőjét, a Fradi pedig 0–0-ra hozta a négy percnyi emberhátrányt! A záró negyedben aztán még egyszer megrázta magát az FTC 8–6-ről 12–6-ra húzott el, végképp eldöntve a találkozót.
 
Varga Zsolt:Sok pozitívuma volt a mérkőzésnek, így a védekezés és Vogel jó védései. A harmadik negyed hullámvölgye után újra kézbe vettük az irányítást. Célunk a továbbiakban az emberelőnyös helyzetek jobb kihasználása.
 
Földi László:Megpróbáltunk mindent, egy darabig sikerült is megnehezíteni a Fradi dolgát. Ha ellenük tudtuk nyújtani ezt a játékot, ezt majd az ötödik-nyolcadik helyezettek ellen is meg kell tudnunk ismételni. 

A legszorosabb küzdelmet aztán az OSC és a BVSC összecsapása hozta. A vendég zuglóiak 2–1-re és 4–3-ra is vezettek, innen fordított az OSC, a BVSC azonban nem akart leszakadni riválisáról. 3–4-ről például 6–4-re fordított a házigazda, Szűcs Levente együttese azonban nem tört meg, még a harmadik negyed végén is csak eggyel vezetett az esélyesebb OSC. A záró nyolc perc is izgalmasan alakult, a BVSC többször is támadhatott az egyenlítésért, de egyszer sem járt sikerrel, így a két cserés kiállítással végződő találkozó 9–8-ra nyerte meg az OSC.
 
Vincze Balázs:Boldog nyolcvanötödik születésnapot kívánok az édesapámnak.
 
Szűcs Levente:Végig egyenrangú ellenfelei voltunk az OSC-nek, sőt voltak olyan szakaszai a meccsnek, ahol úgy éreztem, pontokat szerezhetünk. Aztán elment egy meccs, majd megint visszahoztuk az esélyt, a végén benne volt az iksz. Nem sikerült, de nagyon jó mérkőzést játszottunk egy erős csapattal. 


E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 3. forduló
PannErgy-MVLC–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–17 (0–5, 2–4, 2–3, 2–5)
Gólszerzők:
Bowen 4, Misics 2, ill. Vámos 4, Varga Dénes 4, Prlainovics 4, Mezei 2, Szatmári, Alekszics, Crousillat
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-PQS–VasasPlaket 13–8 (3–1, 2–1, 2–3, 6–3)
Gólszerzők:
Madaras 3, Jansik Sz. 2, Sz. Mitrovics 2, Szirányi 2, Nyéki, Vogel Simon, Tóth M., Avramovics, ill. Babay 2, Marnitz G. 2, Bencz, Bóbis M., Bruián, Njegova
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló 9–8 (2–3, 2–1, 3–2, 2–2)
Gólszerzők:
Zalánki 3, Salamon F. 2, Bundschuh, Nagy Á., Gór-Nagy, Brguljan, ill. Csapó M. 2, Mátyok, Kovács P., Ambrus F., Czigány K., Török B., Létay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban játszották:
ContiTech-Szeged-Diapolo–ZF-Eger 13–16


A felsőház állása:
1. Eger 49 pont
2. Szolnok 48
3. OSC 41
4. FTC 37
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
ob I ferfiak kozepszakasz felsohaz