Egyéb

A Honvéd és a Pécs is idegenben győzött

2017. március 4. 19:21

Hiába nyert meg két negyedet is az UVSE a Péccsel szemben, mégis a vendégek örülhettek a Tüske uszodában, és szintén idegenben győzött az alsóházban listavezető Honvéd.

Nagy csatára számítottunk az UVSE–Pécs összecsapáson, főleg mivel a két csapat legutóbbi öt találkozóján rendre a vendégek diadalmaskodtak. Ezt a sorozatot szerették volna megtörni a lila-sárgák, akik az első és a harmadik negyedet is 2–1-re nyerték, csakhogy a második és a negyedik játékrészben a pécsiek domináltak.

Lukács Gergely együttese 3–0-ás második felvonással fordította meg a mérkőzést, innentől kezdte pedig nem is engedte ki a kezéből az irányítást. Az UVSE feljött 5–4-re, egyenlítenie azonban már nem sikerült. Amikor pedig a negyedik negyed derekán Csacsovszky Alex góljával 8–5-re húzott el a Pécs, már sejthettük, ezúttal sem szakad meg a vendégek nyerő szériája a párharcban.
 
Németh Zsolt:Az első három-négy percben sok lehetőségünk volt, sőt, még egy ötméterest is hibáztunk. Bár vezettünk, de megtorpantunk, a Pécs pedig elkapta a fonalat és meg tudta fordítani az eredményt. 
 
Lukács Gergely:Négy negyeden keresztül nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Ebből a szempontból a szezonban eddig ez volt a legjobb mérkőzésünk. Magabiztosak voltunk, elöl a lehetőségeinket kihasználtuk. A szív mellett az agy is ott volt a vízben.

Ami pedig a szériákat illeti, a Honvéd sorozata sem szakadt meg, Vad Lajos csapata egymás után a harmadik meccsét nyerte meg az alsóházban, miután Szentesen aratott magabiztos győzelmet. Vörös Viktor vezető gólja után négyet lőtt a Honvéd, amely aztán folyamatosan növelte az előnyét, végül hat góllal győzött.
 
Pellei Csaba:Csalódott vagyok, nem is az eredmény, hanem azon alapvető hibák miatt, amiket elkövettünk. Ezek az OB I-ben megengedhetetlenek. A Honvéd ránk kényszerítette az akaratát, mi pedig nyulak voltunk. Gratulálok ellenfelünknek, mostantól a szerdai UVSE elleni mérkőzésre készülünk.
 
Vad Lajos:Elismerésem fiatal csapatomnak, mert bár követtünk el hibákat a találkozón, végig kézben tartottuk az összecsapást. A mérkőzés elején éltünk a kínálkozó lehetőségekkel, ami meghatározó volt a meccs kimenetelét illetően. Célunk továbbra is a kilencedik hely megszerzése.


E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 3. forduló
UVSE–PVSK-Mecsek Füszért 5–9 (2–1, 0–3, 2–1, 1–4)
Gólszerzők:
Dávid 2, Sélley Rauscher, Márkus, Baksa B., ill. Kolozsi 3, Csaba 2, Csacsovszky A., Macsi, Horváth Zs., Gogov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Hungerit-Szentes–RacioNet-Honvéd 8–14 (3–5, 1–4, 2–2, 2–3)
Gólszerők:
Visnyakov 3, Vörös V. 2, Werner, Kiss K., Tóth Gy., ill. Gyárfás T. 5, Szivós 3, Irmes P. 2, Simizu 2, Kiss G., Kalanovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban közölt eredmény
EBP-Tatabánya–Debrecen 11–10
Kaposvári VK–KSI SE 12–8

Az alsóház állása:
9. Honvéd 29
10. Pécs 26
11. Kaposvár 18
12. Debrecen16
13. Tatabánya 11
14. UVSE 10
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
ob I ferfiak alsohaz kozepszakasz