cover image
Egyéb

Tovább menetel az Eger

2017. március 4. 17:45

Az autópályán egy baleset miatt kialakult dugó miatt később érkezett meg a hevesi együttes Szegedre, így a meccs is később kezdődött – a vendégek aztán ha nehezen is, de megnyerték a partit.

Az első negyedben még tartotta a lépést a Szeged a Bajnokok Ligájában vitézkedő ellenfelével, Pellei Frank alakította ki a 3–3-as részeredményt. Dabrowski Norbert csapata a folytatásban felőrölte ellenfelét: a Hárai Balázs, Bedő Krisztián centerkettős „hozta magát”, Uros Csucskovics akciógólt jegyzett, és még Angyal Dániel is kiharcolt egy ötöst Kiss Csabáról.

A négygólos előnyét nem csak őrizték a hevesiek, hanem még képesek is voltak növelni – a harmadik negyedben Hárai emberelőnyös góljával már 6–12 állt a táblán. A hazaiak innen kezdtek kapaszkodni, a negyedik negyedben Milos Vukicsevics góljával két gólra zárkóztak (12–14), sőt aztán Manhercz Ádám fórból 4:57-tel a vége előtt tovább csökkentette a különbséget.

Az őrült csata ekkor vált csak igazán izgalmassá, egyenlítésért is támadott Varga Péter együttese. Ez nem jött össze, ellenben akciógólt jegyzett Hosnyánszky Norbert, sőt aztán Borisz Vapenszki is. A vége 13–16 lett, azaz az Eger győzelemmel hangolt a Szolnok elleni rangadóra.
 
Barna Tamás:Le a kalappal a csapat előtt, mert hatgólos hátrányból felállva az utolsó négy percben 13–14-es állásnál az egyenlítésért támadott.
A második félidőben nyújtott teljesítményre lehet építeni.

 
Dabrowski Norbert:Köszönet a Szegednek, mert vezetői akceptálták közúti baleset miatti késésünket. A nézők biztosan jól szórakoztak, én viszont bosszankodtak gyenge védekezésünk miatt, ami a sok utazás és a sorozatterhelés számlájára is írok.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 3. forduló
ContiTech-Szeged-Diapolo–ZF-Eger 13–16 (3–3, 2–7, 4–4, 3–2)
Gólszerzők:
Vukicsevics 4, Pellei F. 3, Manhercz Á. 2, Manhercz K. 2, Sánta, Nagy M., ill. Hárai 3, Hosnyánszky 3, Erdélyi 2, Angyal 2, Vapenszki 2, Csucskovics 2, Bedő, Milos Csuk 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
PannErgy-MVLC–Szolnoki Dózsa-Közgép, 18:00
FTC-PQS–VasasPlaket, 18:00
A-Híd-OSC-Újbuda–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 19:00
Vízilabda hírek
eger szeged ob I kozepszakasz felsohaz