cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Íme, a Montenegró elleni keret

2017. március 4. 20:00

Märcz Tamás szövetségi kapitány 16 játékost hívott meg a jövő heti háromnapos összetartásra, amelyen az olimpiai negyedik riválissal gyakorol majd közösen a csapat a Duna Arénában.

Férfiválogatott, harmadik felvonás. A januári, szolnoki összetartás, majd a februári XI. Volvo-kupa után – mint korábban már jeleztük – márciusban ismét találkozik keretével Märcz Tamás szövetségi kapitány. Péntektől vasárnapig Montenegró együttesét látja vendégül a csapat – öt közös edzés szerepel a programban.

„A korábbiakhoz képest valamelyest szűkítettem a keretet, ezúttal 16 játékost hívtam meg. Ennek az az oka, hogy ezeken az edzőmeccseken ideálisabbnak tartom a kisebb létszámot, nem kell sok játékosnak a parton ülnie. Az előző kerethez képest vannak hiányzók, akik jó teljesítményt nyújtottak, továbbra is a bő keret tagjai – így például Tóth Márton, Kovács Gergő, Fülöp Bence vagy Decker Attila –, de ezúttal nem lesznek velünk. A Volvo-kupán betegség miatt hiányzó Salamon Ferencet viszont most csatlakozik hozzánk, őt is tudom játszatni ezeken az edzőmeccseken” – fogalmazott a szövetségi kapitány, akitől megkérdeztük, mi a helyzet a további hiányzókkal. Märcz Tamás erre így felelt: „Varga Dénessel megállapodtunk, hogy továbbra is szerepel a válogatottban. Most nem lesz ott a jövőheti keretben, de a nyár folyamán mindenképpen számíthatunk rá.”

A korábban közölt helyszín változott: mégsem Szentendrén lesznek az edzések, hiszen a csapat lehetőséget kap arra, hogy a Duna Arénában fogadja Montenegrót. A teljes keret így együtt tölti majd napjait péntektől vasárnapig.

Férfiválogatott keretedzés, március 10–12., Budapest, Duna Aréna
A meghívottak

Kapusok: Lévai
Márton (Debrecen), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Péter (BVSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
montenegró