cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: külön úton a vidékiek és a fővárosiak

2017. március 3. 20:01

Elkerüli egymást a férfibajnokság felsőházában négy vidéki és négy fővárosi csapata, mivel két-két Budapest–Budapest és vidék–vidék párharcot rendeznek a középszakasz harmadik fordulójában.

A Szeged és az Eger összecsapásával indul a harmadik forduló a felsőházban, amely néhány éve még komoly rangadó volt, a vendégek azonban most sem vehetik félvállról a szegedieket. Manhercz Krisztián és társai már kétszer tréfálták meg az OSC-t, egyszer az FTC-t, ráadásul ezt rendre akkor tették, amikor a rivális élcsapat előtte nemzetközi meccset játszott. Márpedig az Eger szerdán Hannoverben szerepelt, szóval izgalmas kis partira van kilátás, ahol a vendégeknek a középszakasz megnyerése, míg a Szegednek a Miskolc üldözése miatt lenne fontos a jó eredmény.

Az említett Miskolc egyébként a címvédő Szolnokot fogadja, s a borsodi klubnál nemcsak a vízben készülnek a Dózsa fogadására, hanem a nézőknek is igyekeznek kedveskedni azzal, hogy a találkozóra ingyenes lesz a belépés.

A vidéki párharcok után térjünk át a fővárosi csatákra. A tabellán harmadik OSC a hetedik BVSC-t fogadja, amellyel a BENU Magyar Kupa negyedöntőjében már összefutott a mostani szezonban. Akkor a Nyéki uszodában három szoros negyed után 13–8-ra nyert az OSC, amely a visszavágón 8–5-re győzött.

A forduló negyedik mérkőzésén a Népligetben száll vízbe a Vasas. Érdekesség, mindkét csapat nyeretlen még a középszakaszban, a Szegeddel ikszelő és Szolnokon vereséget szenvedő Fradinak egy pontja van, míg a Vasasnak nulla, miután a legutóbbi fordulóban nagy csatában kikapott a Miskolctól.


E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 3. forduló
ContiTech-Szeged-Diapolo–ZF-Eger, 16:00
PannErgy-MVLC–Szolnoki Dózsa-Közgép, 18:00
FTC-PQS–VasasPlaket, 18:00
A-Híd-OSC-Újbuda–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 19:00

A felsőház állása:
1. Eger 46 pont
2. Szolnok 45
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
ob I ferfiak kozepszakasz felsohaz