cover image
Egyéb

Férfi BL, B-csoport: jó egri esélyek

2017. március 2. 11:24

A hannoveri győzelem azt jelenti, hogy a 9. fordulóban a Parizan Beograd remélt legyőzése akár már a budapesti Final Sixbe jutást eredményezheti a csapatnak.

Miként beszámoltunk róla, az Eger a hannoveri 12–11-es legyőzésével hatalmas lépést tett a Final Sixbe jutáshoz! A meccs nem volt könnyű, a házigazda alaposan megkeserítette a hevesiek életét – miképpen tette korábban a riválisokkal is, mást ne mondjunk, pontot rabolt a Barcelonetától és a Partizantól –, de végül az egyaránt három-három gólos Hosnyánszky Norbert, Milos Csuk kettős vezérletével, Hárai Balázs egyre masszívabb centerjátékával végül begyűjtött az oly fontos pontokat.

„Örültem volna, ha a kezdeti játékot szépen végig tudjuk vinni és simán nyerünk, de ez nem kívánságműsor. Azt is szerettem volna, hogy a jó védekezésünket megtartsuk, mert a Hannover jó támadójátéka veszélyeket rejt, ehhez képest hagytuk kibontakozni. A lényeg ettől függetlenül az, hogy kiküzdöttük a győzelmet. Akkor jó egy csapat, ha az ehhez hasonlóan nehéz meccseket a gyengébb játék ellenére is meg tudja nyerni, ez mindenképpen pozitívum” – fogalmazott Dabrowski Norbert vezetőedző, aki korábban már utalt rá, ebben a csoportban a Recco mögött bármi elképzelhető.

Hosnyánszky Norbert így értékelt az egriek honlapján: "Mindannyian tudtuk, hogy nagyon nehéz meccsünk lesz. Az első negyedben minden úgy kezdődött, hogy azt hihettük, talán mégis egy könnyebb találkozó lehet, ám sajnos átvettük ezt a lassú, egyébként az ellenfél játékstílusát, és ebbe belefásultunk egy kicsit. Kevés blokkunk volt, nem védekeztünk jól, ennek kiküszöbölésével lehetett volna egyszerűbben hozni ezt a mérkőzést, de szerencsére túl tudtuk lőni őket. A lényeg, hogy megszereztük a három pontot, ez volt a legfontosabb feladat."

S, valóban. Az olaszok százszázalékos teljesítménnyel állnak az élen, biztos csoportelsőnek számítanak, ugyanakkor mögöttük még most is bármi elképzelhető. Viszont azzal, hogy az Eger nyert Hannoverben, elérte, hogy már a 8. fordulóban közel kerülhet az áhított továbbjutáshoz. No, nem feltétlen arra gondolunk, hogy majd győz a reccói katlanban, sokkal inkább arra, hogy két közvetlen vetélytársa, a Dubrovnik és a Barceloneta egymással csatázik. Amennyiben nyer a horvát együttes, úgy a 9. fordulóban a Partizan ellen a Bitskey-uszodában a továbbjutásért ugorhat vízbe az Eger! Sőt továbbmegyünk: ez esetben a 10. fordulóban szintén odahaza minden bizonnyal a csoport második helye lenne a tét a dubrovnikiak elleni partin!

Amennyiben a spanyolok nyernek Horvátországban, jelentően összekuszálják a szálakat ugyan, de egy biztos: a hevesieknek a saját kezükben a sorsuk, és a Partizan elleni kalkulált három kötelező pont nagyon sokat érhet.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport

Az állás 7 forduló után:

1. Recco 21 pont
2. Dubrovnik 14
3. Eger 12
4. Barceloneta 8
5. Hannover 3
6. Partizan 1

További program
8. forduló, március 22., szerda

Recco–Eger
Partizan–Hannover
Dubrovnik–Barceloneta

9. forduló, április 5., szerda
Eger–Partizan
Barceloneta–Hannover
Recco–Dubrovnik

10. forduló, április 26., szerda
Eger–Dubrovnik
Partizan–Barceloneta
Hannover–Recco

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger