cover image
Egyéb

Nagy egri lépés a budapesti Final Sixhez!

2017. március 1. 19:51

Dabvrowski Norbert együttese nehezen, de 12–11-re győzött Hannoverben, így nagyon nagy lépést tett a továbbjutáshoz!

Amikor Decker Ádám az első negyedben 4–1-es vezetésnél remekül bemozgás után akciózott, annak ellenére csettintettünk, hogy a világbajnok védőnek nem volt szerencséje. De jól játszott az Eger, uralta a meccset, Tkac góljára jött két Hosnyánszky Norbert találat, egy Borisz Vapenszki fór, és egy Kovács Gergő kegyetlen átlövés. Az 5–1 nem jött össze. No, innen lett aztán a második negyedre 5–6…

Hogy mi változott? Nyilván összekapta magát a légiósai miatt kimondottan veszélyes Hannover: Darko Brguljan még az első negyedben szépített, majd Bedő Krisztán csodálatos centerakciójára három góllal válaszoltak a hazaiak. Radovics kétszer, Ban és Bukowski egyszer köszönt be a többször is peches Braniszlav Mitrovicsnak. Átvette tehát a vezetést a német együttes, ami ijesztőnek tűnt – más kérdés, az Eger nem ijedt meg. Végre értékesített egy fórt (Erdélyi Balázs ugyan a fára bombázott, ám a kipattanót Hárai Balázs becsavarta), majd a negyed utolsó pillanataiban Erdélyi szemfülessége, akarata eredményezett újra vezetést.

Nagyszünet után az előny-hátrány koreográfia játszott a főszerepet, no, meg az, hogy pontos volt azt Eger, erre pedig kegyetlenül válaszolt a Hannover. Azaz hiába lőtt fórból Milos Csuk, majd Hárai (aki először Kongba lőtt a falból, a második Hosnyánszky zseniális bejátszásnál azonban nem hibázott), a házigazda rendre egyenlített. Így lett 7–7, 7–8, 8–8, 8–9, 9–9, tapadt a német alakulat. Még jó, hogy a negyed vége megint a hevesieké lett, hála a centerbejátszásra számító, ezért kicsit kijjebb helyezkedő Kongot távolról meglepő Csuknak.

S miután a meccs egyik legjobbja, Hosnyánszky pazar akciógóllal jelentkezett a negyedik negyed elején, újra kettővel, 11–9-re vezetett az Eger! Mitrovics védett, úgy tűnt, sínre teszi a meccset Dabrowski Norbert együttese, ám a Hannover nem tört meg. Szekulics akciógólt jegyzett, majd a jól játszó Radovics tett be egy ötöst, így 4:37-tel a vége előtt 11–11 állt a táblán.

A következő támadásból Csuk lőtt be egy emberelőnyt, majd itt is, ott is kimaradt a soros fór. Peregtek a másodpercek, nem bírtak egymással a felek, végletekig kiélezett lett a találkozó. A végén kapott egy fórt az Eger, így végigtámadta a hátralévő időt, s ha nehezen is, de győztesen térhet haza Hannoverből!

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 7. forduló
Waspo Hannover (német)–ZF-Eger 11–12 (2–4, 4–3, 3–3, 2–2)
Gólszerzők:
Radovics 4, Szekulics 2, Corusics, Bukowski, Ban, Darko Brguljan, Tkac, ill. Hosnyánszky 3, Milos Csuk 3, Hárai 2, Kovács G., Erdélyi, Vapenszki, Bedő

További eredmények:
Jug Dubrovnik (horvát)–Partizan Beograd (szerb) 21–9 (6–3, 6–2, 4–1, 5–3)
CNA Barceloneta (spanyol)–Pro Recco (olasz) 6–11 (1–5, 2–2, 0–3, 3–1)

A csoport állása:
1. Recco 21 pont
2. Dubrovnik 14
3. Eger 12
4. Barceloneta 8
5. Hannover 3
6. Partizan 1
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
eger
hannover