cover image
Egyéb

Eger: Nehéz lesz, de nyerni kell!

2017. február 28. 21:28

A német Hannover otthonában száll vízbe a ZF-Eger a Bajnokok Ligája hetedik fordulójában, ahol győznie kell a magyar együttesnek, hogy továbbra is jó esélye legyen a továbbjutásra.

Mivel a Hannover csak annyira német csapat, mint például a Pro Recco olasz (azaz nemzetiségét, és a játékoskeret egy részét illetően), ezért nem szabad a német vízilabda szintjén kezelni az együttest. A BL B-csoportjában ötödik gárdában három montenegrói olimpikon is szerepel, közülük Predrag Jokics világbajnok is volt, Darko Brguljan meg bekerült a riói olimpia álomcsapatába. És akkor még nem beszéltünk a keret további délszláv, magyar és szlovák légiósairól.

Nos, ezzel a Hannoverrel szemben kell(ene) szerdán idegenben győznie az Egernek, ami azért is lenne fontos, mert egyik nagy riválisa a Barceloneta két pontot hagyott Németországban, míg a másik ellenlábas, a Jug Dubrovnik otthon botlott a németekkel szemben. Bezzeg az Eger hazai pályán 10–7-re nyert, s ha szerdán is győzne, két ponttal többet szerezne a Hannover ellen, mint a spanyol és a horvát együttes.

„A Hannover az utóbbi időben többször bizonyította, hogy jó csapat, a dubrovniki döntetlenjük például rendkívül látványos volt – utalt Dabrowski Norbert Eger-edző a 9–5-ös utolsó negyeddel 15–15-re végződő Dubrvonik–Hannover meccsre. – Ettől függetlenül természetesen a győzelem a célunk.”

Viszont éppen az említett meccsek miatt az egriek komolyan veszik a Hannovert és tisztában vannak a szerdai összecsapás fontosságával.

„Ha nyerünk Hannoverben, akkor nagy lépést teszünk a hatos döntő felé. Ez nem lesz könnyű feladat, mert a csoportunkban több csapat is nehéz meccset játszott a Hannoverrel, született néhány érdekes eredmény. Otthon könnyedén győztünk, ez azonban nem jelent semmit, kemény meccsre készülünk” – hangsúlyozta az Eger olimpiai bajnok kapusa, Braniszlav Mitrovics.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 7. forduló
Waspo Hannover (német)–ZF-Eger, 19:00 (tv: M4 Sport)
Jug Dubrovnik (horvát)–Partizan Beograd (szerb), 19:00
CNA Barceloneta (spanyol)–Pro Recco (olasz), 19:15

A B-csoport állása:
1. Recco 18 pont
2. Dubrovnik 11
3. Eger 9
4. Barceloneta 8
5. Hannover 3
6. Partizan 1
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja eger