cover image
Egyéb

BL: Sorsdöntő összecsapás előtt az OSC

2017. február 28. 17:51

Kulcsfontosságú rangadó vár az OSC-re a Brescia otthonában a Bajnokok Ligája 7. fordulójában, míg a Szolnok Nizzában gyűjtheti be az újabb győzelmet.

A mostani BL-szezonban kétszer, az előzőben egyszer találkozott egymással az OSC és a Brescia, s a felek mindháromszor döntetlen végeztek. Kétszer a selejtezőben (Bresciában és Athéban), egyszer pedig a főtáblán (legutóbb Budapesten) ikszelt a két csapat. Ez alapján szerdán is elképzelhető a pontosztozkodás, csakhogy az OSC-nek győznie kellene, azzal tenne ugyanis nagy lépést a hatos döntő felé.

„Októberben is sorsdöntő meccset játszottunk Bresciában, pontot kellett szereznünk, hogy tovább küzdhessünk a főtábláért – idézte fel az őszi találkozást Vincze Balázs edző, amikor az iksz elég volt az OSC-nek a továbbjutáshoz. – A Bajnokok Ligája szempontjából élet-halál mérkőzés a szerdai, hiszen ha kikapunk, lezárulhat számunkra a BL-szezon, viszont ha nyerünk, akkor a hátralevő nehéz, de hozható mérkőzések megnyerésével elérhető a budapesti hatos döntő. Ott a kés a torkunkon, azonban nem szabad, hogy emiatt összezuhanjunk. Az a feladat, hogy a meccsig rendelkezésre álló időben mentálisan, taktikailag és fizikailag is olyan állapotba hozzunk mindenkit, ami szerda este győzelmet ér majd.”

Az OSC hazai pályán közel állt ahhoz, hogy legyőzze a szerb és horvát olimpiai bajnokot, montenegrói és szerb BL-győztest, illetve olasz válogatottakat felvonultató Bresciát, hiszen 6–5-ig rendre vezetett, igaz, a végén a 7–7-es döntetlennek is örülni kellett Bátori Bence utolsó perces gólja után. Viszont az a találkozó is megmutatta, az OSC legalább olyan erős csapat, mint a Brescia.

„A legutóbbi két BL-meccset lázas betegségem miatt kihagytam, nagyon várom már, hogy újra játszhassak a Bajnokok Ligájában. Pozitívan várjuk a mérkőzést, tudjuk, hogy a győzelemhez jól kell teljesíteni, ha ez sikerül, jó esélyünk lesz” – mondta Salamon Ferenc, az OSC szélsője.

A BL A-csoportjában szereplő másik magyar csapatnál egyszerűbb a helyzet, hiszen a veretlen Szolnok újabb kötelező győzelem előtt áll. A Dózsa Münchenen keresztül utazott a nyeretlen Nizza otthonába, s ha abból indulunk ki, hogy hazai pályán 17–4-re győzött, idegenben sem lehet gond a három pont begyűjtése.

„Habár a Nizzának nulla pontja van, hazai pályán szoros meccseket játszott ellenfeleivel – mondta Cseh Sándor, a Szolnok edzője. – Fontos, hogy végig koncentráltan játszunk és megszerezzük a három pontot.”


Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 7. forduló
Kedd:

Olympiakosz Pireusz (görög)–Spandau 04 Berlin (német) 10–8 
Szerda:
AN Brescia–A-Híd-OSC-Újbuda, 19:00 (tv: Digi Sport1)
Olympic Nice (francia)–Szolnoki Dózsa-Közgép, 19:30 (tv: Sport M)

Az A-csoport állása: 
1. Olympiakosz 19 pont (7 mérk.)
2. Szolnok 16
3. Brescia 10
4. OSC 7
5. Spandau 3 (7) 
6. Nice 0
 
FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Dagály

Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl bajnokok ligaja osc szolnok