cover image
Egyéb

Pécsen nyert a Kaposvár; Győzött a Honvéd és az UVSE is

2017. február 25. 21:22

Az E.ON férfibajnokság alsóházában Szécsi Zoltán csapata a baranyaiak otthonában nagy meccsen egyszer sem volt hátrányban, 13–12-re nyert. A Honvéd a Debrecent verte egy góllal, míg az UVSE a KSI ellen szerezte meg a három pontot.

A Honvédé volt a meccs első része: Vad Lajos csapata hatékony támadójátékkal 4-4 gólt lőtt az első két negyedben, miközben hátul a Decker Attila irányította védelem a kapussal az élen tette a dolgát. A Debrecen nagyszünet után kapcsolt, előbb két akciógóllal 8–6-ra zárkózott fel, majd 9–7 is volt az állás. Innen aztán újra a házigazda lépett el, hat perccel a vége előtt 11–7-re vezetett, s annak ellenére, hogy a vége 11–10 lett, nem volt veszélyben a győzelme. A végeredményt beállító utolsó vendéggól ugyanis 3 másodperccel a dudaszó előtt született Lukas Durik emberelőnyös találatával.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: – Az eredmény ugyan nem azt mutatja, de magabiztosan nyertünk.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: – Sokat hibáztunk, de gratulálok játékosaimnak, mert végigküzdötték a meccset, és ha nem is szorosan, de egyben maradtunk az utolsó pillanatig.

A KSI a nagyszünetig még látótávolságon belül volt az UVSE ellen (3–6), ám utána a jóval rutinosabb vendégek 7–1-es negyeddel „szétnyitották”, s magabiztosan nyerték meg a mérkőzést. Németh Zsolt csapata ezzel feljött a 13. helyre, megelőzte a Szentest és a Tatabányát is.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: – Fordított utat jártunk be, mint az UVSE. Mi a legutóbbi mérkőzésünkön motiváltan pólóztunk a Honvéd ellen, és pontot érdemeltünk volna. Ezért engem is meglepett, a mai teljesítményünk, lélektelenül játszottunk, ami miatt szégyellem magam.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – A Debrecen elleni borzasztó játékunkhoz képest száznyolcvan fokos fordulatot vettünk. Az első perctől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést, s bár kaptunk egy-két olyan gólt, amely a KSI tudását, játékerejét jelzi, alapvetően jól használtuk ki a lehetőségeinket.

Fotó: Andrássy Zoltán/kapospolo.hu

Fotó: Andrássy Zoltán/kapospolo.hu

A Kaposvár nyert Pécsen! Nem biztos, hogy sokan fogadtak volna erre, de Szécsi Zoltán együttese három ponttal lett gazdagabb. Ráadásul úgy nyert, hogy a hazaiak egyszer sem tudtak vezetni! 2–0-ra, 3–1-re, 4–2-re, 5–3-ra és 6–4-re vezettek Varga Zsolt vezérletével a somogyiak, akik akkor sem törtek meg, amikor Toni Opacak góljával a 15. percben egyenlített 6–6-nál a Pécs. Mindig képes volt újítani a Kaposvár, Lukács Gergely együttese csak loholt az eredmény után. Persze ezt sikerrel tette, és végig nyílt volt a csata. Hanem aztán a harmadik negyed utolsó másodpercében a világbajnok Varga akciógólja demoralizáló hatást is kiválthatott. Válasz a negyedik menet elején nem érkezett, átellenben viszont Vindisch Ferenc fórból volt pontos, így két góllal meglépett a Kaposvár. Újabb fordulat: Lajkó Márton és az igen aktív, eredményes Kolozsi Marcell révén egyenlített a Pécs! A végső szó azonban Vindisché, ezáltal a vendégeké lett, főleg úgy, hogy Krémer Balázs kivédte hátrányban Kolozsi kísérletét.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: – Magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Elkövettünk védekezésben négy-öt súlyos hibát, amit a Kaposvár megbüntetett. Az akarással, a küzdeni tudással viszont elégedett vagyok. A kulcspillanatokban sajnos jobban koncentrált ellenfelünk.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője: – A pécsi szakvezetőség egy nagyon fiatal, mégis nagyon erős csapatot rakott össze, amiért minden elismerést megérdemelnek. Viszont most mellettünk szólt a rutin, így nyerni tudtunk.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 2. forduló

RacioNet-Honvéd–DVSE 11–10 (4–3, 4–1, 2–3, 1–3)
Gólszerzők:
Shimizu 4, Kiss G. 2, Simon R., Szivós, Simon A., Gyárfás, Irmes, ill. Durik 3, Szőke 2, Kállay 2, Somlai 2, Sergi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI SE–UVSE 6–15 (1–3, 2–3, 1–7, 2–2)
Gólszerzők:
Tóth B. 2, Baj, Kósa, Kardos, Zerinváry, ill. Dávid Z. 2, Szentesi D. 2, Keresztúri 2, Szentesi A. 2, Kovács R. 2, Baksa 2, Sélley-Rauscher, Tóth Z., Major
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 12–13 (2–3, 4–4, 4–4, 2–2)
Gólszerzők:
Kolozsi 5, Csaba M. 2, Opacak 2, Krizsán, Lajkó, Gogov, ill. Varga Zs. 4, Vindisch 3, Berta 3, Sántavy, Kovács O., Palotás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Korábban közölt eredmény
EBP-Tatabánya–Metalcom-Szentes 15–13 (2–3, 3–2, 6–4, 4–4)

Az alsóház állása:
  9. Honvéd 26 pont
10. Pécs 23
11. Debrecen 16
12. Kaposvár 15
13. UVSE 10
14. Tatabánya 8
15. Szentes 7
16. KSI 0

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház
miskolc
kaposvár
uvse
ksi
pécs
vasas