cover image
Egyéb

Egygólos előnnyel mehet Spanyolországba az UVSE

2017. február 25. 19:40

A női Euroliga negyeddöntőjének első összecsapásán 10–4-re vezetett a magyar bajnok, ám a Mataró zsinórban öt gólt szerezve 10–9-es végeredményt harcolt ki.

Pedig annyira egyértelműnek tűnt…

Az UVSE remekül pólózott, abszolút uralta a meccset. Gangl Edina jól védett, Szücs Gabriella négy lövésből négy gólt jegyzett (látszik, hogy Spanyolországban pólózott…), Keszthelyi Rita állandó veszélyt jelentett, Czigány Dóra is hozta szokásos akaratos játékát, Tóth Ildikó centerben hozta, amit kell, de tulajdonképpen minden játékos megtette a magát.

A záró negyed második percében lőtt Szücs akciógóllal már 10–4 állt a táblán, semmi jel nem utalt arra, hogy gond lehet. Aztán lett. A Mataró mindegy-mindegy alapon totál agresszív stílusra váltott, ezt pedig értékelték a partról, a kapott fórokat meg elkezdte belövöldözni. Az UVSE kicsit megzavarodott, támadásai nem jöttek össze ítélet nem jött, így végül egy gólra olvadt az előny. A spanyolországi visszavágó (március 11.) nem ígérkezik könnyűnek, ugyanakkor ha jól játszik az UVSE, sikerülnie kell a négyes döntőbe jutásnak.

Áts Bertalan, az UVSE vezetőedzője: – Azt első három negyedben végig mi irányítottunk, a mi akaratunk érvényesült. A negyedikben kihagytunk két ziccert, az ellenfél pedig belőtte a helyzeteit. A végén pankráció volt a vízben, ők megkapták az ítéleteket, amelyeket belőttek, mi nem kaptuk meg, így lehetőségünk sem volt belőni őket… A kiállítási aranyt nézve barátságos volt a fújás, kint sokkal rosszabbra számítok. Higgadtabbnak kell maradnunk a mérkőzés végig a visszavágón.

Florin Bonca, a Mataró vezetőedzője: – Nagyon jó csapattal találkoztunk, az eredmény kedvező számunkra, úgy gondolom, hogy hazai pályán megvan az esélyünk egy jó meccsre.

Euroliga, nők
Negyeddöntő, 1. mérkőzés

UVSE–La Sirena Mataró (spanyol) 10–9 (5–3, 2–1, 2–0, 1–5)
Gólszerzők:
Szücs G. 4, Keszthelyi 2, Czigány 2, Tóth I., Csabai, ill. Bonamusa 2, Meseguer 2, López 2, Jance, Gibson, Bach
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–CN Sabadell (spanyol) 9–12 (4–1, 0–2 , 4–8, 1–1)
Gólszerzők:
Garda 3, Gurisatti 2, Somhegyi, Vályi V., Mchunu, Szilágyi, ill. Neushul 2, Ortiz 2, Domenech 2, C. Espar 2, Tabani, Leiton, Garcia, Forca

Padova (olasz)–Olympiakosz (görög) 10-10

Pénteken játszották:
Kirisi (orosz)–Hanti-Manszijszk (orosz) 21–6
Vízilabda hírek
női euroliga
uvse
Mataró