cover image
Egyéb

Tarolt a Szolnok a Fradi ellen

2017. február 25. 19:14

Az E.ON férfibajnokság felsőházának egyik slágermeccsén a bajnok és kupagyőztes kiütötte az Euro Kupa-döntős ellenfelét: Cseh Sándor csapata 14–2-re nyert.

A Nagy Viktor által őrzött kaput eltaláló 11. lövésből született az első ferencvárosi gól (Varga Dániel ötméteresből) Szolnokon – amikor éppen a harmadik negyed végén 10–0 állt a táblán…

A bajnok és kupagyőztes magabiztos, koncentrált játékkal sokkolta az Euro Kupa döntőjébe jutó vendég együttest (mint beszámoltunk róla, a mai sorsoláson kiderült, Nagyváradon játssza a finálé első meccsét Varga Zsolt csapata), Varga Dénes már ekkor négy gólt jegyzett (végül ötig jutott) de mindenki hozzátette a magáét. Nagyon nagy volt a különbség, a Fradinak semmi sem sikerült, nem tudott mit kezdeni a szolnokiak határozottságával sem elől, sem hátul.

Cseh Sándor alakulata a negyedik negyedben sem állt le, berámolt gyorsan három gólt, profi módon állt a meccshez. Dőry Farkas nehezen szépített, válaszul Fülöp Bence lőtt akciógólt, s alakította ki a 14–2-es végeredményt.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: – Nagy dolog nekünk, szolnokiaknak egy ilyen eredményt elérni. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed végéig tíz–nullás állásig tökéletesen játszott csapatunk.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője:
– Négy negyeden keresztül óriási energiával játszott a szolnoki csapat. Mi pedig értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, úgy gondolom, most vagyunk a hullámvölgy legalján, de igyekszünk majd javítani.
 
E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 2. forduló
Szolnoki Dózsa-Közgép–PQS-Ferencváros Waterpolo 14–2 (4–0, 3–0, 3–1, 4–1)
Gólszerzők:
Varga Dénes 5, Alekszics 2, Prlainovics 2, Crousillat 2, Vámos, Younger, Fülöp, ill. Varga Dániel, Dőry
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A felsőház állása:
1. Eger 46 pont
2. Szolnok 45
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház
szolnok
ferencváros