cover image
Egyéb

BVSC-diadal, a végletek csapata a Szeged; Újabb miskolci pontok

2017. február 25. 18:22

Szerdán még bravúros döntetlent ért el a Fradi otthonában a Szeged, a szombati fordulóban viszont egy pillanatig sem volt esélye a BVSC vendégeként, így a zuglói együttes megszerezte első sikerét a középszakaszban. A Vasas sokáig vezetett a Miskolc ellen, ám Sike József együttese a végén fordított, és nyert.

Biztos, hogy két Szeged létezik, csak nem lehet tudni előre, hogy éppen melyik csobban vízbe. Az egyik Szeged pontot csen az élcsapatokból és magabiztosan játszik a többiekkel szemben, míg a másik ikszel Szentesen, vagy éppen otthon a Péccsel.

Vélhetően ez a másik Szeged játszott szombaton a Laky uszodában, hiszen a gárdának egy pillanatra sem volt sansza a pontszerzésre a BVSC otthonában. Szűcs Levente együttese hatalmas lendülettel kezdett, nyolc perc után már négy egyre vezetett, sőt a második felvonás közepén már 7–1-re (!) vezettek a hazaiak. A BVSC kihasználta Chilkó Márton négyperces kiállítását is, ebben az időszakban húzott el 5–1-ről 9–3-ra.

Így pedig már nem volt kérdés, hogy melyik gárda szerzi meg a három pontot, s ugyan a vendégek a második félidőben két góllal megnyerték, ezt csak arra volt elég, hogy négyre csökkentsék a hátrányukat. A remekül pólózó BVSC megszerezte első sikerét a középszakaszban, míg a szegedieknek még várniuk kell erre.
Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: – Azt mondtam az öltözőben is, hogy mivel ez két közel azonos erősségű csapat, amelyik frissebb és magasabb fokozatban tud játszani, az nyer. A négyperces kiállításig tudom szakmailag értékelni a mérkőzést, ebben a szakaszban a Szeged fölé kerekedtünk. Ez a kiállítás egyébként a vízilabdában olyan speciális elem, amely mindkét együttest megzavarja.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: – A BVSC a játék minden elemében fölénk nőtt, mert ránk tudta erőltetni akaratát. Nagyon álmosan kezdtünk, nem volt meg a szükséges koncentráció és agresszivitás, sem védekezésben, sem támadásban. Ezt a BVSC kegyetlenül kihasználta.

A Vasas remekül játszva haladt előre a miskolciak elleni meccsen: az első, majd a második menetet is megnyerte, minden miskolci gólra volt válasza, jól védekezett, és nagyszünetben így 5–3-ra vezetett.

A harmadik negyedben is remekelt hátul Földi László együttese, Alex Bowen akciógóllal ugyan szépített a végén, ám a menet slusszpoénja a centergólt jegyző Steinmetz Ádámé volt. A záró játékrészben Szasa Misics találatát Steinmetz kiharcolt ötméteresét értékesítve b „kontrázta meg”, azaz 6.27-tel a vége előtt 7–5-re vezettek az angyalföldiek.

A Miskolc ekkor még nagyobb fokozatba kapcsolt, Misics ismét villant, majd Vadovics Viktor és Hornyák Olivér lőtt akciógólt, miközben a túloldalt Csoma Kristóf leszedte a lövéseket. Érdekesség, hogy ekkor, 4.10-zel a vége előtt 7–8 volt az állás – és ez is lett a végeredmény. A maradék időben ugyanis a kapusok védtek, a helyzetek kimaradtak, így a végén Babay Árpád szabaddobása is.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: – Az az igazán szomorú, hogy 7-5-re vezettünk, és úgy nyert 8-7-re a Miskolc, hogy három akciógólt kaptunk. Ez nem volt benne a meccsben, dolgoznunk kell tovább, bár úgy gondolom, sikerült felállnunk a két nagyobb arányú verség után. Ha valami nagyon szépet kéne mondanom, azt mondanám, hogy szépen haltunk meg, de az a bosszantó, hogy attól még meghaltunk. Nagy csata volt, elfáradtunk a végére, sajnálom, hogy egy döntetlent sem sikerült kiharcolnunk.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: – Nem érzem azt, hogy bármelyik csapat jobb lett volna a másiknál, két ambiciózus gárda feszült egymásnak. Az nyert ma, aki szerencsésebb volt, akinek a végjátékban olyan dolgok jöttek össze, amik a meccs korábbi szakaszaiban nem.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 2. forduló
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–ContiTech-Szeged-Diapolo 13–9 (4–1, 5–2, 2–3, 2–3)
Gólszerzők:
Pásztor M. 3, Ambrus F. 2, Czigány K. 2, Csapó M. 2, Létay 2, Szabó Bence, Sugár, ill. Vukicsevics 3, Manhercz Á. 2, Sedlmayer, Sánta, Nagy M., Basara
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket–PannErgy-Miskolc 7–8 (2–1, 3–2 , 1–1, 1–4)
Gólszerzők:
Bóbis 3, Burián 2, Steinmetz Á., Lindhout, ill. Vadovics 2, Bowen 2, Misics 2, Halek, Hornyák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A felsőház állása:
1. Eger 46 pont
2. Szolnok 45
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Miskolc 30
6. Szeged 27
7. BVSC 23
8. Vasas 22
Vízilabda hírek
bvsc szeged kozepszakasz felsohaz