cover image
Egyéb

Spanyol lecke itt is, ott is

2017. február 25. 9:49

A Dunaújváros a címvédő Sabadell (Fabó Éva Sportuszoda, 17:00), az UVSE a Mataró (Hajós Alfréd Sportuszoda, 18:15) ellen játszik az Euroliga negyeddöntőjében.

Magyar-spanyol dupla a női Euroligában, avagy a negyeddöntőben a Dunaújváros a Sabadellel, az UVSE a Mataróval csap össze. Az esélyek 1–1-et ígérnek, de a sportban nem minden az esélye, azzal élni kell, vagy éppen borítani a papírformát.

Nos, utóbbira készülnek az újvárosiak, akik a címvédővel játszanak. Mihók Attila csapata hét játékost adott a hétközi, franciák elleni világliga-meccsre, a lányok jó formában vannak, ugyanakkor a vezetőedző igyekszik felhívni a figyelmet néhány tényre: „Nyolc év után indulunk a nemzetközi porondon, a legutolsó részvételünk óta kicserélődött a mezőny, új tenderek alakultak ki, évek óta négy kiemelkedő képességű csapat uralja a női klubvízilabdát. Bármelyikkel felvenni a versenyt nem megy egyik napról a másikra, látni kell, az Euroliga más kávéház. Jól hangzik, hogy több mint a felét adtuk a válogatottnak a legutóbbi meccsen, játékosaink a nemzeti csapatban még csak harcolnak a helyükért, miközben az ellenfélnél stabil válogatottak játszanak együtt. Nem véletlen, hogy nem szokott veszíteni a Sabadell, jó ideje csak az az athéni Euroliga-finálés veresége rontja a pazar mérlegét.”

A címvédő valóban kiemelkedik a mezőnyből, nagy esélye a párharcnak (főleg, mert két meccs alapján dől el ugye a továbbjutás), ugyanakkor szó sincs róla, hogy feladná Euroliga négyes döntős álmait a Dunaújváros! „A selejtezőben az Olympiakosz ellen magunkat is megleptük. Ha ebből indulok ki, illetve az UVSE elleni hazai bajnoki sikerből, szeretném hinni, hogy van keresnivalónk a Sabadell ellen is. Megnéztük, kielemeztük őket, nincs gyenge pontjuk. Dinamikus játékot játszanak, amit nehéz lekövetni, és ott van centerben az iszonyatos fizikummal rendelkező Garcia, aki miatt oly sokat agyaltunk, hogy milyen védekezést válasszunk. Szóval, nem lesz egyszerű. A cél, hogy az első negyedet megnyerjük, ha ez megvan, akkor majd kitaláljuk, hogyan tovább. Úgy kell felfogni ezt a meccset, hogy pár éve gyerekekkel elkezdtünk dolgozni, akik szerettek volna jó játékosok lenni – nos, most itt vannak, együtt harcolnak Európa legjobb csapata ellen. Ünnep, igazi ünnepnap ez a dunaújvárosi vízilabda életében. A feladat az, hogy elérjük, minél boldogabb legyen ez az ünnep.”

Mihók Attila külön kiemelte, hogy az ország több részérők is jelezték, mennek drukkolni a csapatnak a Fabó Éva Sportuszodába – „Már csak miattuk is mindent ki kell adni magunkból!”. A mérkőzést a helyszínen tekinti meg Bíró Attila szövetségi kapitány – az újvárosiak a nagy érdeklődésre való tekintettel élő profi stream közvetítéssel kedveskednek a pólóbarátoknak, amely majd itt nézhető.

uvsefbmataró.jpgAmi az előző sorozat ezüstérmesét, a magyar bajnok és kupagyőztes UVSE-t illeti: Áts Bertalan együttese a Sabadellnél kisebb játékerőt képviselő Matarót fogadja a Hajós uszodában. Esélyesként. Mindez nem jelenti azt, hogy lebecsülné a társaság ellenfelét, hiszen jól emlékszik a tavalyi párharca – hiszen a felek akkor szintén a negyeddöntőben kerültek össze –, amikor is az első, kinti meccsen 7–7-es döntetlen született. A hazai 9–4 természetesen szebb emlék, egyben jól mutatja, melyik is a jobb csapat. „Nem foglalkozunk az esélyekkel, nem is szoktam sohasem tippelni, a lényeg, hogy a saját játékunkat játsszuk lehetőleg minél pontosabban” – fogalmazott az UVSE klasszisa, Keszthelyi Rita, akivel kapcsolatosan jó hír, hogy válla már sokkal jobb állapotban van, sokat segített a pihentetés, a kezelés, avagy ott lehet társai között a vízben!

Azt oda-visszavágós párharcok győztesei az Euroliga négyes döntőjében, vesztesei a LEN-kupa négyes döntőjében folytatathatják majd.

Euroliga, nők
Negyeddöntő

Pénteken játszották:

Kirisi (orosz)–Hanti-Manszijszk (orosz) 21–6

A szombati program:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–CN Sabadell (spanyol), 17.00
UVSE–La Sirena Mataró (spanyol), 18.15
Padova (olasz)–Olympiakosz (görög), 19.00

Vízilabda hírek
női euroliga
dunaújváros
uvse