cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság: dupla dupla a felsőházban

2017. február 25. 8:00

Négy rangadóra kerül sor a felsőház négy meccsén a középszakasz második fordulójában, hiszen egymás ellen játszik az első négy és a második négy helyezett csapat.

Furcsa, de a két csoportos lebonyolítás ezzel is jár: a szezon során február végén kerül sor az első OSC–Eger és Szolnok–FTC bajnokira. A kupában már találkoztak a felek – a Szolnok a negyeddöntőben, az Eger az elődöntőben győzött –, a bajnokságban viszont a szombati lesz az első 2016–2017-es párharcuk. Ráadásul igen nagy téttel, hiszen egyrészt a minél jobb helyezésért küzdenek a gárdák, no meg az is elképzelhető, hogy ezeket az eredményeket az elődöntőbe is magukkal viszik.

„Az Eger még kétszer játszik a Szolnokkal, és szerintem az utóbbi csapat nyeri meg a középszakaszt, és az Eger, vagy mi végzünk a második helyen, ami azt is jelenti, hogy az elődöntőben ismét az Egerrel játszunk. Ez pedig azt jelenti, hogy a mostani találkozónk eredményét visszük az elődöntőbe, így egy elő-elődöntőként tekintek a mérkőzésre” – mondta Zalánki Gergő, az OSC balkezese, utalva arra, hogy az elődöntő majd az egyik fél hetedik pontjáig tart, s beleszámítanak az alap-, vagy a középszakaszban elért eredmények.

Tisztában vannak ezzel Egerben is, ráadásul a jelenlegi listavezető a mezőny egyetlen veretlen csapata, amely szerdán a Vasas 15–3-as legyőzésével jelezte, hogy készül a OSC-vel szembeni idegenbeli csatára.

„Nagy sorozat közepén állunk, és folyamatosan a legjobb tudásunk szerint játszunk – idézte az Eger honlapja Lőrincz Bálintot. – Ezt bizonyítja a Vasas elleni találkozó is, amelyen nem álltunk meg, és végig tűzben tartottuk magunkat. Tisztában vagyunk ugyanakkor vele, hogy nehéz dolgunk lesz az OSC vendégeként, de a rangadók már csak ilyenek. A kulcsot most is abban érzem, hogy csapatként tudjunk nagyot alkotni, és, hogy mindenki kiadjon magából mindent.”

A másik párharcban a Szolnok a Ferencvárost fogadja, s az Egerhez hasonlóan fölényes sikerrel hangolt a szombati meccsre. „A lényeg, hogy gyorsan játszottunk, ami nekem fontos volt” – mondta Cseh Sándor edző a BVSC 17–5-ös legyőzését követően, s vélhetően a gyors játék a zöld-fehérek ellen is kulcskérdés lesz.

„A bajnoki statisztikai adatok alapján a legtöbb gólt lövő és a legkevesebb gólt kapó csapat a Szolnok – nyilatkozta Varga Zsolt a fradi.hu oldalon. – Most is, mint mindig nyerni akarunk, ezen belül a legfontosabb cél a saját játékrendszerünk fegyelmezett betartása, mert ezen keresztül vezet az út ahhoz, hogy a játékunk stabilabbá váljon, és ne legyen annyira hullámzó, mint az elmúlt hetekben.”

A négy élcsapat rangadója mellett a felsőház másik négy gárdája is parázs csatákat vívhat majd egymással, hasonló tétért, mint az első négy. A BVSC a Fradi otthonában bravúros döntetlent elérő Szegedet fogadja, míg a Miskolc a Vasas vendégeként száll vízbe.

A borsodi csapattal kapcsolatos hír, hogy a gárda mindhárom légiósával hosszabbított, így az OSC ellen nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedő (a napokban dől el, hogy speciális maszkban játszhat-e a center) Szasa Misics, Milos Milicsics és Alex Bowen is marad Miskolcon a következő szezonban.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 2. forduló
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–ContiTech-Szeged-Diapolo, 17:§0
Szolnoki Dózsa-Közgép–FTC-PQS, 18:00
VasasPlaket–PannErgy-MVLC, 18:00
A-Híd-OSC-Újbuda–ZF-Eger 19:00

A felsőház állása:
1. Eger 43 pont
2. Szolnok 42
3. OSC 38
4. FTC 34
5. Szeged 27 (10–10)
6. Miskolc 27 (7–10)
7. Vasas 22
8. BVSC 20
Vízilabda hírek
ob I kozepszakasz felsohaz