cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Itt a férfi vb-csoport!

2017. február 24. 12:35

A 17. FINA világbajnokság sorsolásán kiderült, hogy Märcz Tamás csapata Franciaországgal, Ausztráliával és Olaszországgal került egy csoportba.

A 17. FINA világbajnokság férfi vízilabdatornájának csoportbeosztása

A-csoport: Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada

B-csoport: Franciaország, Ausztrália, Olaszország, Magyarország (válogatottunk sorrendben Ausztráliával, Olaszországgal és Franciaországgal játszik)

C-csoport: Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-AFrika

D-csoport: Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország
 
A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a harmadik helyen végzett válogatottakkal játszanak keresztben a nyolc közé jutásért.
 
Märcz Tamás, a férfiak új szövetségi kapitánya kijelentette, nem kerültek könnyű csoportba, ugyanakkor nem is nagyon számított másra, mivel mindegyik négyes rendkívül erős. Hozzátette, hazai közönség előtt természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni, a jelenlegi vízilabdában azonban már az is nagy dolog, ha valaki eljut az éremcsatározásokig.
 
„A csoportgyőztes elkerülheti a szerb ágat, de ahhoz, hogy valaki elkerülje azt az ágat, és ne a szerbekkel találkozzon az elődöntőben, azért sokat kell tenni – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Ráadásul még a csoportelsőkre is vár már egy negyeddöntő, ami mindig nagyon nehéz. Nem vagyok csalódott a csoportbeosztás miatt, sok mindent ki lehet majd próbálni, és a közönség is egyből nehéz meccset láthat az ausztrálok ellen. Nem szabad semmilyen következtetést levonni a csoportmeccsekből, ami nagyon fontos, hogy a franciákat mindenképpen meg kell verni. Ha megnyerjük a csoportot, és az amerikai, vagy a spanyol csapat következik, egyik ellen sem lehet biztosra menni, nagyon jó vízilabdát játszó csapat mindkettő, viszont a csoportelsőség garantálja, hogy egy meccsel kevesebbet játszunk.”
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
vb
sorsolás
fina